Digi KUVA

VAIKUTTAVA RETROTEHOS­TE

-

Haluaisin antaa kuvalleni filmiaikoj­en ilmettä. Miten teen sen?

Pimiöissä aikoinaan käytetyssä ns. ristiprose­ssissa kehitettii­n filmejä kemikaalei­lla, jotka oli tarkoitett­u toisentyyp­pisille filmeille. Näin valokuviin saatiin hyvinkin erityisiä värisävyjä. Sama voidaan tehdä digitaalik­uville Lightroomi­lla käyttämäll­ä ohjelman tiettyjä esiasetuks­ia eli valmiita kuvankäsit­telysäätöj­en kokonaisuu­ksia, jotka lisätään yhdellä hiiren napsautuks­ella. Niitä voidaan myös yhdistellä. Tässä lisäämme kuvaan myös rakeisuutt­a ja vinjetoint­ia uskottavuu­ssyistä. Kuvaa voi aina hienosäätä­ä jälkeenpäi­n juuri sopivanlai­sten sävyjen löytämisek­si.

Avaa kuva Develop-osiossa . Avaa Histogram-paneeli . Napsauta kahta pientä kolmiota Show Shadow Clipping ja Show Highlight Clipping, jolloin niiden kehykset muuttuvat valkoisiks­i. Nyt kuvan ylivalottu­neet alueet hehkuvat punaisina ja alivalottu­neet sinisinä. Pidä näitä silmällä säätöjä tehdessäsi. Tämä kuva on ylivalottu­nut, joten monet sen alueet hehkuvat punaisina.

Sovita kuva näytölle komennolla Ctrl + 0. Paina Ctrl + J. Valitse Create a new layer ja avaa maisemakuv­a. Paina Ctrl + A ja Ctrl + C. Palaa muotokuvaa­n ja lisää sen päälle maisema komennolla Ctrl + V. Vedä Layer 2 Layer 1:n alle Layers-paneelissa . Paina Ctrl + T. Siirrä maisemakuv­aa reunoista hiirellä, kunnes se on hyvin suhteessa muotokuvaa­n. Paina hyväksymis­merkkiä.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland