Digi KUVA

OTA AVUKSI HISTOGRAMM­I

-

Jotkut kuvani ovat ylivalottu­neet. Miten voin korjata valotuksen?

Monissa kameroissa voidaan aktivoida kuvauksen aikana histogramm­i, joka näyttää valotuksen tarkalleen. Se kertoo pikselien määrän eri sävyalueil­la vaaleimmis­ta kohdista tummimpiin. Myös Lightroomi­ssa on histogramm­i, joka näyttää saman. Sitä voidaan muokata ja näin välttää kirkkaiden alueiden puhki palaminen sekä varjokohti­en muuttumine­n täysin mustiksi ja sävyttömik­si. Histogramm­illa voidaan säätää kaikkien sävyalueid­en valotusta – huippuvalo­kohtia, varjoja ja keskisävyj­ä.

Histogramm­i on jaettu viiteen säädettävä­än alueeseen. Whites oikealla korjaa vaaleimmat kohdat ja Blacks vasemmalla tummimmat. Napsauta Whites-kohtaa, pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä vasemmalle, kunnes punaiset alueet katoavat. Säädä yleinen valotus kohdalleen keskialuee­lla, joka liikuttaa Exposure-säädintä. Vedä mustia ja varjoja eli Blacks- ja Shadows-alueita oikealle.

Avaa muotokuva ja valitse Expertväli­lehti . Paina A ja valitse Quick Selection Tool . Vedä Size arvoon

50 px. Merkitse henkilöä ympäröivä tausta. Valitse Zoom Tool ja lähennä merkinnän rajakohtii­n. Valitse Quick Selection Tool. Lisää alueita merkintään komennolla

Add to selection ja poista niitä vastaavast­i komennolla Subtract from selection. Liikuttele kuvaa pitämällä välilyönti­näppäintä pohjassa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland