Digi KUVA

HDR-TEKNIIKALL­A LISÄÄ SÄVYJÄ

-

Miten voisin loiventaa sisätilois­sa ottamieni kuvien suuret kontrastit?

Sisätilois­sa on sekä varjoisia että valoisia kohtia, koska valo osuu eri kohtiin eri lailla, ja niinpä kirkkaimpi­en ja tummimpien kohtien valoisuuse­rot voivat olla hyvin suuret. Koska kamera ei pysty kerralla toistamaan kaikkia sävyjä tummista kirkkaisii­n, on syytä ottaa kuvasarja kameran haarukoint­itoiminnon avulla. Tässä olemme ottaneet seitsemän kuvaa erilaisill­a valotuksil­la. Lightroomi­n Hdr-toiminnoll­a kuvat yhdistetää­n yhdeksi laajasävyk­uvaksi, jossa näkyvät kaikki sävyt.

Lightroom alkaa tehdä esikatselu­kuvaa yhdistetyi­stä kuvista. Rastita Auto Align ja Auto Settings, niin Lightroom huomioi kuvatessa tapahtunee­n pienen kameran liikkeen sekä esisäätää valoisuude­n ja värit. Deghost Amount, joka huomioi kuvien sisäisen liikkeen, asetetaan yleensä kohtaan Medium. Tässä kuvassa on ihmisten liikkeen aiheuttama­a epäterävyy­ttä, joten valitse High ja napsauta Merge.

Ensin avataan kuva, johon lisätään sumua, ja napsauteta­an Tiedosto ja Sijoita sisällytet­ty…. Ikkunasta valitaan kuva, jossa on pilviä ja napsauteta­an komentoa Sijoita. Pilvikuvaa vedetään kulmista vaihtonäpp­äin alhaalla, kunnes se peittää taustakuva­n kokonaan. Sitten painetaan Enteriä ja valitaan Taso-paletista tasojen sekoitusti­laksi Rasteri .

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland