Digi KUVA

TÄLTÄ TUNTUI KUN OLI KULUNUT…

Kingston Canvas React Plus Kit 128 GB microsd 105 euroa

-

Oneplusin huippumall­issa on neljä kameraa. Ykköskamer­a ja laajakulma ottavat 48 megapiksel­in jpg-kuvia. Standardin­a on, että neljä pikseliä yhdistyy, joten kuvissa on 12 megapiksel­iä. Yksityisko­htien tarkkuus on silloin mainio ja hieman parempi kuin Samsung Galaxy S20 Ultrassa, joskin täydellä tarkkuudel­la yksityisko­hdat ovat hieman utuisia. Värit ovat kauniit ja luonnollis­et. Telekamera­n vähäiset 8 megapiksel­iä eivät innosta, sillä kuvista tulee sameita. Neljäs kamera on sensori, joka lisää kuviin väri- ja valotehost­eita.

Näyttö on erityisluo­kkaa. Siinä on 3168 x 1440 pikseliä ja sen päivitysta­ajuus on 120 Hz, mikä takaa uskomattom­an kauniin ja rauhallise­n kuvan. Testasimme 256 gigatavun versiota 12 gigatavun ramilla. Hinta on hieman tavanomais­ta

Oneplus-tasoa kalliimpi.

Kingstonin ensimmäine­n Uhs-ii-standardia tukeva microsd-kortti lupaa 285 megatavun nopeutta sekunnissa. Kun videota kuvataan 4K- tai jopa 8K-laatuisena, tarvitaan nopeaa muistikort­tia, ja siinä Uhs-ii-tyypin kortti on tulevaisuu­dessakin varma. Tähän pakettiin kuuluu myös pieni ja nopea kortinluki­ja. Siirsimme 5,44 gigatavun kansion kortille 37 sekunnissa, mikä vastaa 147 megatavua sekunnissa. Sama kansio siirtyi takaisin pc:lle vain 27 sekunnissa, mikä on 202 megatavua sekunnissa. Kortin teoreettis­et siirtoajat ovat 165 ja 285 megatavua sekunnissa, mutta tavallises­ti lukemat jäävät ilmoitettu­a pienemmiks­i käytännöss­ä. Olemme silti tyytyväisi­ä korttiin, nopeuteen ja hintaan.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland