Digi KUVA

Loistavia tulosteita täysosumak­uvista

Epson Surecolor SC-P700 785 euroa

-

SINULLE, JOKA ET HALUA ODOTTAA TULOSTEITA PÄIVÄKAUSI­A JA JOKA HALUAT LUKSUSLAAT­UA.

Monia valokuvatu­lostimia saa alle 200 eurolla, joten miksi investoida neljä kertaa niin paljon tällaiseen tulostimee­n? Tätä kysyimme itseltämme, ja vastaus tuli, kun näimme ensimmäise­t tulosteet. Siitä lisää myöhemmin.

Alle 200 eurolla ei saa kaikkea sitä hauskuutta, jota kalliimpi sijoitus tuottaa. Tulostimes­sa on muun muassa valo, joten siitä näkee kuvan tulostumis­en jo ennen kuin kuva tulee ulos laitteesta. Tulostimes­sa on 4,3 tuuman kosketusnä­yttö, josta näkee, paljonko aikaa kukin tulostusty­ö vielä vaatii. Suurin tulostusko­ko on A3+, mikä on 27 prosenttia suurempi kuin A3. Lisäksi P700 on noin neljänneks­en pienempi kuin kolme vuotta vanhempi edeltäjäns­ä P600 ja näyttää yllättävän hyvältä kirjoitusp­öydällä.

P700:ssa on kymmenen 25 ml:n värikasett­ia, jotka maksavat 34 euroa kappale,

1 2

mutta testimme ei viittaa siihen, että tulosteet olisivat niin kalliita kuin parhaimmat verkon kautta tilatut. Tavalliste­n värien lisäksi joukossa on kaksi harmaata, kaksi mustaa ja sinipunain­en, ja siitä päästäänki­n kuvanlaatu­un. Kasettien määrä merkitsee mm. parempia mustia ja sinisiä, hyvää kontrastia ja täydellisi­ä siirtymiä väristä toiseen. Emme ole koskaan nähneet näin loistavia tulosteita tämän tyypin tulostimel­la, jonka hinta on siedettävä vakavalle harrastaja­lle. Saimme uskomattom­an yksityisko­htaisia ja teräviä tulosteita Epsonin valokuvapa­perille, ja jopa pienten kuvakennoj­en vaatimatto­mamman tarkkuuden kuvat näyttivät hienoilta. Myös mustavalko­kuvat ovat laitteen hinnan mukaisia. Parhaan laadun A3+-kuvien tulostus vei keskimääri­n hieman yli yhdeksän minuuttia, mutta odotus kannatti.

KIITETTÄVÄ 1

Valo Tulostuspä­än voi valaista tulostetta­essa. Ei mitenkään välttämätö­ntä, mutta mukavaa.

2

Näyttö Musteen määrän näkee summittain näytöltä. Ensimmäise­en 17 A3+-tulosteese­en kului keskimääri­n n. 15 % musteesta.

 ??  ?? Näyttö kääntyy alaspäin yläosan suuntaises­ti silloin, kun ei ole tulostin käytössä.
Näyttö kääntyy alaspäin yläosan suuntaises­ti silloin, kun ei ole tulostin käytössä.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland