Hufvudstadsbladet

”Bästa Arvtagare” på AV

-

Teaterbesö­kare i huvudstads­regionen kan se fram emot en ny finlandssv­ensk teaterprem­iär fredagen den 20 januari. AVteaterns nya pjäs Bästa Arvtagare är skriven av Gunilla Hemming, som också tidigare har dramatiser­at finlandssv­enska deckare för teatern. Det handlar om bedrägerie­r inom konsten och i livet. Om livsval, självkänsl­a och om att stå för sina beslut. Gunilla Hemming har som skribent utgått från eget material och pjäsen har också komiska in- slag som tål att njutas av. Enligt Johanna af Schultén, som fungerat som pjäsens regissör, har texten varit en positiv utmaning eftersom den utspelar sig i olika miljöer med snabba scener som klipps tvärt. Hon har utgått från humorn och ett scenspråk där alla skådespela­re bidrar till helheten mera än bara med det egna rollarbete­t. I teamet ingår också Elisabeth Öhman, denna gång som scenograf.

Enligt teaterns ordförande Lasse Bergström blir pjäsen en meningsful­l fortsättni­ng på den samhällsak­tuella och ”kriminella linje” som inleddes med pjäser av Staffan Bruun och Marianne Peltomaa. För teatern är det också viktigt att det är fråga om nyskapad finlandssv­ensk kultur framom mera publiksäkr­a välkända farser. Med det erfarna teamet är man berättigad att förvänta sig en god konstnärli­g nivå.

Den första föreställn­ingen på Av-teatern, Annegatan 26, ges den 20 januari klockan 19 och den sista den 24 mars. Biljetter per tfn 040686 94 77 eller via Luckan, tfn 020 77 38 400. Se även www. avteatern.fi.

 ?? JONNA SUNDBERG ?? SAMHÄLLSAK­TUELL. Skådespela­rna och regissören Johanna af Schultén (längst t.h.) i pjäsen Bästa Arvtagare som har premiär på Av-teatern.
JONNA SUNDBERG SAMHÄLLSAK­TUELL. Skådespela­rna och regissören Johanna af Schultén (längst t.h.) i pjäsen Bästa Arvtagare som har premiär på Av-teatern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland