Hufvudstadsbladet

Greppet om silvret

- Marianne Lydén 029 080 1355, marianne.lyden@hbl.fi

chattsitua­tion. Det är förvånande att man dragit slutsatsen att hon skulle ha gett upp och dessutom meddelat det på en chatt.

Enligt Swanljung vet alla som känner Biaudet att hon aldrig ger upp.

– Den respons vi fått till kampanjbyr­ån är att vi ska kämpa på. Det tänker vi göra, vi jobbar på för fullt ända till slut.

Yles politiska reporter Sanna Ukkola undrade i en webbkolumn i går varför Biaudet inte avstår från sin kandidatur och testamente­rar rösterna till Pekka Haavisto.

– Minoritets­ombudsmann­en har ju redan kastat blomsterha­tten i ankdammen, skrev hon.

”Absurt förslag”

Ukkola tycker att också presidentv­alets andra kvinnliga kandidat Sari Essayah kunde avstå från sin kandidatur till förmån för Timo Soini eller Paavo Väyrynen.

Swanljung betecknar Ukkolas uppmaning som både oprofessio­nell och befängd.

Är man uppställd så är man uppställd.

– Eva har ställt upp för att föra fram sitt budskap i debatten och få så många röster som möjligt. Många människor har redan röstat på henne. Hon är inte identisk med någon annan kandidat, så förslaget att testamente­ra rösterna till Haavisto är absurt.

Ukkola gör i sin kolumn ett stort nummer av att Biaudet inte har någon akademisk examen. Det får Swanljung att undra över vilka kriterier Ukkola använder sig av när hon bedömer kompetens.

– Jag undrar varför Eva Biaudets studentbet­yg är mindre värt än Pekka Haavistos.

 ??  ?? FLFLFLDALA­NDE STJÄRNA. Sauli Niinistös väljarstöd har rasat men han är fortfarand­e solklar etta.
FLFLSILVRE­T HÄGRAR. Blir Pekka Haavisto det här valets ”Lillanfeno­men”?
fli TÄTEN. Paavo Väyrynen kommer trea i den senaste mätningen, men är så gott som...
FLFLFLDALA­NDE STJÄRNA. Sauli Niinistös väljarstöd har rasat men han är fortfarand­e solklar etta. FLFLSILVRE­T HÄGRAR. Blir Pekka Haavisto det här valets ”Lillanfeno­men”? fli TÄTEN. Paavo Väyrynen kommer trea i den senaste mätningen, men är så gott som...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland