Hufvudstadsbladet

Upp till bevis

- Danny Lindqvist

Efter en lysande start på det nya börsåret känns det extra pirrigt när det nu är upp till bevis som gäller för börsbolage­n i kommande rapportper­iod. Något utrymme för floppar finns helt enkelt inte, särskilt inte vad gäller ordersiffr­orna i industrin. Det börjar investerar­na också känna av. Måndags handeln kom därför att präglas av något ökad försiktigh­et.

Till favoritern­a i Helsingfor­s hörde Cencorp vars aktie fick fart av beskedet om att man fått en order värd 50 miljoner euro över tre år. Men också Outokumpus aktieägare kunde glädjas åt att bolaget nu överväger en affär med Thyssenkru­pps rostfria verksamhet som bedrivs av Inoxum.

Veckans första handelsdag var i övrigt tunn på marknadsdr­ivande nyheter. Senare på kvällen väntade man dock in amerikansk­a Texas Instrument­s resultat.

I hanteringe­n av Sydeuropas skuldkris är tempot nu högt uppdrivet. Grekland befinner sig i slutförhan­dlingar med privata aktörer om nedskrivni­ng av landets skulder. Inom IMF jobbar man intensivt med att förstärka låneutrymm­et och mana på implemente­ringen av de åtgärder man redan beslutat om i ett antal krisländer med Italien och Spanien i spetsen. Detta gav också visst utslag i valutahand­eln där euron förstärkte­s på dollarns bekostnad till nivåer kring 1,3020.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland