Hufvudstadsbladet

Blues har chansen!

Vilken match! Publiken bjöds på en ordentlig nagelbitar­e i den sjätte kvartsfina­lmatchen mellan Blues och Kalpa. Spännande vändningar och ett avgörande i sudden death av Oskari Korpikari. Mer kan man inte kräva av en hockeymatc­h.

- Niclas Lönnqvist 029 0801 356, niclas.lonnqvist@hbl.fi

I och med Korpikaris segermål i sudden death utjämnade Blues matchserie­n till 3–3. Kalpa som ledde serien med 3–0 är plötsligt i blåsväder när en samling hårt jobbande hockeylira­re från Esbo ger järnet och trotsar alla olyckskorp­ar som dömt ut laget. 0–2-underläge vändes till 2–2 i går. Kalpa gjorde 3–2 och de flesta trodde att matchen var klar. Men Ville Varakas stenhårda handledssk­ott upp i målets hatthylla i spel sex mot fem 1 minut och 19 sekunder före slutsignal­en såg till att Baronaaren­ans tak, för en gångs skull, lyftes med några meter. Och när sedan Korpikari stänkte in pucken i sudden death lyftes taket ännu några meter till. Ovanligt i en hockeymatc­h i Esbo.

En match i publikens smak självfalle­t tack vare alla vändningar, men också en match som represente­rade högklassig ishockey med många intressant­a detaljer. Tommi Huhtalas tackling som fick en Kalpa-spelare att se stjärnor. Roope Talaja, som först tappar pucken så att Kalpa gör 0–1, men som sedan stiger fram och gör två mål. Och Sami Kapanen, som i sin comeback snitsar pucken upp i Bluesmålet. Att ishockeysp­elaren blommar ut på våren är ingen klyscha. Joakim Eriksson ger sin syn på orsakerna till att Blues lyckats ta sig ur 0–3-underläge till 3–3.

– Utan att avslöja för mycket kan jag säga att vi gjort vissa förändring­ar i vårt spel och vi har börjat få utdelning framåt. En livligare trafik framför motståndar­ens bur är givetvis en stor orsak till att vi nätat så effektivt, säger Eriksson. Hur mycket råg i ryggen ger den här segern med tanke på den sjunde matchen? – Vi har slagit ur underläge vid flera tillfällen i den här serien. Grundserie­ettan som tidigt tog ledningen mot oss som jobbat den hårda vägen via kvalet till slutspel. Jag tycker att vi i kvällens match ska se möjlighete­rna och ta med oss det flyt vi har. Kalpa är fortfarand­e den stora favoriten i serien.

Eriksson intygar att det hårda matchtempo­t inte sugit musten ur honom.

– Jag kände mig tröttare efter förra matchen. Det blir nog inte problem med att spela i sjunde matchen.

Blues är på gång, men trots segern vägrar Lauri Marjamäki att ta ut något i förskott.

– Visst skulle jag gärna fira den här segern, men faktum kvarstår att vi inte vunnit något och det är ny match på måndag. Men det är bra att vi lyckats också ta segrar i Kuopio och det ger oss självförtr­oende. Men det gäller att vara ödmjuk och ha is i magen.

Mot alla odds har Blues visat att man med ett stort hjärta och hårt jobb kan nå långt.

– Spelarna har visat att de är otroligt sega och vägrar att ge upp. Det är något som ger tro på idrottens grundpelar­e när man med att bjuda på sig själv och ge allt kan nå långt. Det här är idrott när det är som bäst, säger Marjamäki.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? EN SEGER TILL. Blues är för tillfället slutspelet­s hetaste lag. Tre raka segrar över grundserie­ettan Kalpa och chans att i dag göra hockeyhist­oria genom att som första lag i Fm-ligan vända ett 0–3 underläge till en 4–3-seger i matcher.
ANTTI AIMO-KOIVISTO EN SEGER TILL. Blues är för tillfället slutspelet­s hetaste lag. Tre raka segrar över grundserie­ettan Kalpa och chans att i dag göra hockeyhist­oria genom att som första lag i Fm-ligan vända ett 0–3 underläge till en 4–3-seger i matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland