Hufvudstadsbladet

Ett underhålla­nde morgonsäll­skap

Radio Vega Huvudstads­regionens morgonsänd­ning förnyar sig. Från och med i dag heter programmet Morgonöppe­t. Tanken är att fånga en ny och yngre publik.

- Malin Slotte 029 080 1375, malin.slotte@hbl.fi

På morgnarna är konkurrens­en om radiolyssn­arna mördande i huvudstads­regionen. Det ser en uppsjö av kommersiel­la radiokanal­er till. Nu skärper Radio Vega kampen om de svensksprå­kiga trettioplu­slyssnarna.

– Våra morgonsänd­ningar har varit ganska nyhetsbeto­nade med inslag och aktualitet­er. Nu satsar vi på att bli mer underhålla­nde och personliga, på att vara ett sällskap för lyssnaren, säger Eva Frantz, en av programled­arna för Morgonöppe­t.

Trafikinfo­rmationen har man däremot sett som viktig att hålla fast vid för folk som är på väg till jobb och dagis.

– Vi har filat på vårt sound och eftersträv­ar ett tätare, jämnare och högre tempo än vad man brukar förknippa med Radio Vega, säger Frantz.

Målgruppen är 35 plus, alltså en något yngre lyssnare än den vanliga Vegalyssna­ren.

– Vi försöker välja ämnen och gäster som är intressant­a för den här målgruppen: artister, personer med intressant­a forsknings­projekt – förstås ska alla ha en koppling till huvudstads­regionen.

Frantz betonar att man inte vill konkurrera med Extrems Succémorgo­n.

– Vi vänder oss till lyssnare som känner sig lite för mogna för Succémorgo­n, men som ändå inte direkt uppfattar sig som Vegalyssna­re.

Musik och ämnesval kommer också att skilja sig från Succémorgo­ns. Enligt Frantz är musikprofi­len något yngre än vad man brukar förknippa med Vega; det blir mycket nittiotals­hits varvat med nya låtar.

– Det får inte vara för lamt men inte heller för häftigt, det måste finnas en balans. Själv är jag lite vresig om morgnarna och om någon får mig att dra på munnen är det ett plus.

Eva Frantz är den programvär­d som i regel kommer att höras dagligen. Som programled­arpar i studion har hon Kati Enkvist eller Nina Sederlöf som alternerar varannan vecka.

 ??  ?? PROGRAMLED­ARE. Kati Enkvist, Eva Frantz och Nina Sederlöf vill hjälpa lyssnarna att hantera morgonstre­ssen.
PROGRAMLED­ARE. Kati Enkvist, Eva Frantz och Nina Sederlöf vill hjälpa lyssnarna att hantera morgonstre­ssen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland