Hufvudstadsbladet

Blues behöver nytt mirakel

Det räckte inte. Med sitt hattrick höll Mika Hannula hoppet uppe för Blues, men nu står laget inför en nästan lika svår sits som i kvartsfina­len.

- Daniel Donner , sport@hbl.fi

Tio mål, ett hattrick och några målvaktsta­bbar. Det var saldot när Pelicans slog Blues för tredje gången i går i Esbo. 6–4-segern innebär att man kan säkra finalplats­en i morgon.

– Då förväntar jag mig att Blues kommer tillbaka ännu hårdare. De har bevisat att de kan komma tillbaka från liknande lägen, säger Justin Hodgman i Pelicans.

När laget steg från 0–3 till 4–3 i matcher i kvartsfina­len mot Kalpa visade Blues att allt är möjligt om inställnin­gen är den rätta. Nu måste laget vinna tre matcher i följd.

– Vi har inte gett upp. Nu ska vi ladda batteriern­a inför onsdagen, säger svensken Mika Hannula i Blues.

Hannula var ansvarig för Blues spurt i går. Fyra sekunder före slutet av andra perioden reducerade han till 2–4, efter en period där det mesta gick fel för Blues. Eller åtminstone målvaktssp­elet, Antti Ore fick nämligen nog efter tre aningen lätt insläppta mål och byttes ut mot Patrick Galbraith.

När Blues jagade mål lite väl ivrigt i tredje perioden var det i stället Pelicans som slog till på en kon-

”Jag är jätteglad över att jag gjorde tre mål men jag har lite svårt att njuta av det.”

MIKA HANNULA

tring genom Arttu Luttinen. Hannula gjorde ännu två mål för hemmalaget i power play och fullbordad­e sitt hattrick, innan Radek Smolenak fastställd­e slutresult­atet 4–6 i tom bur.

– Jag är jätteglad över att jag gjorde tre mål men jag har lite svårt att njuta av det, säger Hannula, och ser verkligen inte ut att njuta särskilt mycket.

Frågan om vad som gick fel får ett snabbt svar.

– Vi släppte in fem mål. Man kan inte släppa in fem mål på hemmaplan.

I morgon har Pelicans matchboll nummer ett. Justin Hodgman och Pelicanstr­änaren Kai Suikkanen har respekt för Blues spel i numerärt överläge.

– Vi måste vinna fler tekningar och hållas borta från utvisnings­båset på onsdag, säger Hodgman.

– Hannula och gänget är oerhört skickliga i power play, säger Suikkanen.

 ?? LEHTIKUVA/ HEIKKI SAUKKOMAA ?? HJÄLTE. Ryan Lasch (t.v) har varit Blues mardröm – i fyra matcher har han stått för 4+3 poäng.
LEHTIKUVA/ HEIKKI SAUKKOMAA HJÄLTE. Ryan Lasch (t.v) har varit Blues mardröm – i fyra matcher har han stått för 4+3 poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland