Hufvudstadsbladet

Bubba Watson vann US Masters

Med ett mästerligt slag från trängt läge såg amerikanen Bubba Watson till att avgöra särspelet i US Masters mot sydafrikan­en Louis Oosthuizen. Watson tog därmed sin första major-seger.

- FNB-TT-REUTERS

Det svängde rejält i täten när US Masters i Augusta avgjordes sent på söndagskvä­llen finsk tid. Till slut krävdes det särspel för att skilja ettan från tvåan.

Efter segern grät Watson glädjetåra­r på greenen. Han har misslyckat­s tidigare flera gånger då det verkligen gällt.

– Jag levde fel ännu för ett par år sedan. Jag lät varje slag inverka på min ilska och funderade över varför någon annan var bättre än jag, varför det ena, varför det andra.

Watson berättar att hans fru, vänner och caddie Ted Scott hjälpt honom att förändras.

– Min caddie tänkte lämna mig eftersom han inte ville se sin goda vän kämpa som jag gjorde. Det träffade, men det är en långsam process. I år har det gått bättre.

– Jag spelar inte för att bli berömd. Jag är bara Bubba. Jag vill vara mig själv och spela golf.

Hanson tappade ledning

Medan Watson och Oosthuizen gjorde upp ute på banan satt Peter Hanson i klubbhuset och begrundade att han under sista dagen tappat den ledning på ett slag som han hade inför söndagens avslutning. 34-årige Hanson hade chansen att skriva svensk idrottshis­toria genom att som förste manlige svensk vinna en golfmajor. Hanson blev delad trea, två slag bakom tätduon.

Men Hanson, som gick i ledarboll tillsamman­s med Phil Mickelson, hamnade snett på inspelet redan på första hålet och gjorde en bogey. Det blev även en bogey på tredje hålet för Hanson som hade problem med puttningen.

Mickelsons chanser att vinna tävlingen minskade drastiskt på fjärde hålet. Amerikanen träffade ett staket vid läktaren och bollen studsade in i ett tätt buskage. Därifrån tvingades han slå med bakåtvänd klubba två gånger för att få ut bollen på banan igen. Till slut blev det en trippelbog­ey.

I stället var det Oosthuizen och Watson som gjorde upp om segern.

Oosthuizen, trea inför söndagen, kopplade greppet om tävlingen med ett fenomenalt slag på andra hålet. Sydafrikan­en gjorde en albatross, tre slag under par.

Det är första gången sedan 1935 som en spelare gör en albatross på US Masters.

Hamnade utanför banan

Men den hårtslåend­e Watson tog in slag för slag och till slut fick det avgöras genom särspel om vem som skulle vinna den prestigefy­llda turneringe­n.

På det andra särspelshå­let kom avgörandet. Watson hamnade utanför banan på barkfylld mark mellan flera träd. Men med ett hårt skruvat slag kom han upp på green och sänkte sedan putten till seger. Dylikt vågspel är typiskt för honom.

– Min caddie har alltid kallat det för Bubba-golf. Men jag spelar bara spelet jag älskar, sade 33-årige Watson.

 ??  ?? GRÖN JACKA. Bubba Watson tog segern i årets första Masters-turnering.
GRÖN JACKA. Bubba Watson tog segern i årets första Masters-turnering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland