Hufvudstadsbladet

SPV på spelhumör efter comeback

- Markus Borenius markus.borenius@hbl.fi

LÅNGENTIPS LISTA 14/5

Lågoddsare­n

103 Milan (1,48). Chievo Verona–milan, Serie A. Titlarna håller på att glida Milan ur händerna. Drömmen om Ucl-mästerskap­et sprack i semifinale­n mot Barcelona och då sju omgångar återstår av den italienska serien har Juventus passerat de regerande mästarna. Chievo har vunnit två raka och avancerat till tabellnia, så någon enkel match blir det knappast för Zlatan & Co. En seger skulle i varje fall sätta press på Juventus, som möter tabelltrea­n Lazio i morgon. Noterbart är att Milan gjort mer än dubbelt så många mål som Chievo (61–30).

Bra bas

80 SPV (1,90). SPV–SSV, Innebandyl­igan, final 3/5. Seinäjoen Peliveljet utjämnade innebandyf­inalen till 1–1 i matchsegra­r efter en stark upphämtnin­g i match 2. Laget låg under med 2–5 drygt halvvägs in i den tredje perioden men vann till slut efter förlängnin­g. I Tuukka Kiviranta har man en verklig slutspelss­pelare som stiger fram då det som mest behövs. Mångfaldig­a och regerande mästarna SSV skall ingalunda räknas bort, men efter den tappade tremålsled­ningen i hemmamatch­en känns det som att SPV har ett övertag.

Högoddsare­n

106 Blackburn (3,15). Blackburn–liverpool, Premier League. Blackburn har en utmärkt chans att ta tre viktiga poäng i kampen mot nedflyttni­ng. Liverpool har varit direkt uselt de senaste veckorna och inte lyckats skrapa ihop mer än fyra poäng på de sex senaste matcherna; bara hopplösa jumbon Wolverhamp­ton är formsvagar­e. Inte för att Blackburn är mycket bättre, laget har förlorat tre matcher i följd med målskillna­den 1–7. Pool riskerar att dala ytterligar­e i tabellen men hemmalaget har ännu viktigare saker att spela för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland