Hufvudstadsbladet

Nioåring hittades efter 20 timmar

En 24-årig man har anhållits misstänkt för att ha fört i väg en 9-årig flicka i Göteborg. Flickan hittades efter att ha varit försvunnen i 20 timmar.

- Matts Lindqvist

Flickan försvann på vägen till skolan i stadsdelen Örgryte på torsdag morgon. Först på eftermidda­gen slog hennes föräldrar larm, efter att det stod klart att hon inte varit i skolan. Skolans personal har kritiserat­s för att de inte kontaktade föräldrarn­a när flickan var borta, men orsaken uppges vara ett missförstå­nd.

Flera hundra letade

Uppemot 600 personer deltog i sökandet. Av dem var en stor del från organisati­onen Missing People. Lite före klockan tre natten till i går hittades flickan. Hon var då i sällskap av en man som enligt Aftonblade­t.se försökte gömma henne. Flickan var iklädd mannens jacka och hade en huva över huvudet.

Men kvinnan från Missing People som mötte mannen och flickan fattade misstankar och när hon tittade under jackan fann hon 9-åringen, skrämd men till synes välbehålle­n. Flickan hittades i det område där hon försvann.

”Hon är trygg. Hon sover nu.”

FLICKANS PAPPA

Mannen uppgav att han hittat flickan i en park. Enligt uppgifter i svenska medier verkade han nedstämd.

Polisen grep mannen och höll inledande förhör i går. Senare anhölls 24-åringen misstänkt för människoro­v, ett brott som kan ge fängelse från fyra till arton år. I förhör har han erkänt att han ”för bort” flickan och ”haft kontroll över henne”.

Enligt polisen och föräldrarn­a mår flickan efter omständigh­eterna bra.

– Hon är trygg. Hon sover nu, sade pappan till Aftonblade­t.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland