Hufvudstadsbladet

Finland kan inte göra mål

På två matcher och 120 minuter har Finland lyckats göra ett enda mål. – Men vi har bara släppt två mål, säger lejonkapte­nen Mikko Koivu som återvände till Finlands laguppstäl­lning.

- Marcus Lindqvist 029 080 1353, marcus.lindqvist@hbl.fi

I två perioder körde Finland fast i Tjeckiens försvarsfä­lla, men i den tredje perioden tände lejonen till, började spela upp pucken snabbare – och radade upp målchanser. Niklas Hagman brände en straff och Mikko Koivu, Mikko Kousa, Juuso Hietanen och Petteri Nummelin hade kalaslägen att avgöra.

– Vi bara inte lyckades med avslutning­arna, säger Mikko Koivu som hellre vill se det positiva.

– Två insläppta mål på två matcher vittnar om att vårt försvarssp­el och vårt målvaktssp­el lyckats bra.

Chefsträna­ren Jukka Jalonen räknade att Finland vann målchanser­na med 22–11, men de målchanser­na kom i den tredje perioden. Trots en intensiv slutspurt kunde Finland inte näta.

– Om jag visste var felet ligger skulle jag vara rik, säger Petteri Nummelin som bland annat sände Niklas Hagman igenom med en briljant öppnande passning.

En av orsakerna till att Finland inte kunde näta heter Ondrej Pavelec, till vardags i Winnipeg Jets och under NHL-lockouten målvakt för Liberec i Extraliga. Han stod några gånger på huvudet för att stoppa finländarn­a.

– Vi spelade väldigt bra försvar i två perioder. I den tredje skapade de bra press, men vårt försvar spelade uppoffrand­e och blockerade skott, säger Pavelec.

– Det var fint att se killarna sätta sig själva på spel.

Tjeckien har vunnit båda sina matcher och går mot seger i säsongens första landslagst­urnering. I dag möter Finland Sverige, som förlorat båda sina matcher.

– Onödigt att grubbla över det som varit. Vi tar med oss det positiva från den här matchen och gör en bättre match mot Sverige, säger Koivu.

 ?? KAINULAINE­N
MARTTI ?? VETERAN PÅ TOPP. Petr Nedved gjorde Tjeckiens mål.
KAINULAINE­N MARTTI VETERAN PÅ TOPP. Petr Nedved gjorde Tjeckiens mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland