Hufvudstadsbladet

Slaget om Norden i juli

Landslagst­ränaren Andrée Jeglertz hoppades på Frankrike, Italien och Ryssland i samma grupp. Italien fick han. Frankrike blev till Sverige och Ryssland till Danmark. Tre nordiska lag i grupp A alltså.

- Hur ser din drömturner­ing ut? Jonas von Wendt 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

– Alla lag är stentuffa här så lottningen kanske inte spelade så stor roll, säger Jeglertz per telefon från Göteborg.

Finland får inleda sitt EM-äventyr med en nyckelmatc­h mot Italien på bildsköna Örjans vall i Halmstad. Tre dagar senare väntar Sverige i Göteborg och ytterligar­e tre dagar senare avslutas gruppspele­t med match mot Danmark, också den går i Göteborg.

Finland har forne storbacken Patrik ”Bjärred” Andersson att tacka för att laget får hålla till på västkusten. Andersson förrättade lottningen tillsamman­s med tyskan Steffi Jones och ständige officiella övervakare­n, generalsek­reterare Gianni Infantino, som alltid tycks finnas på plats då det vankas Uefa-lottningar.

– Nja, det där spelar väl ingen roll. I juli är hela Sverige vackert, det är sol överallt. Matchen mot Italien, hur ser du på den? – Vi befinner oss åtta månader från EM just nu så det är omöjligt för mig att börja spekulera kring den matchen nu. Allt beror på hur mycket spelarna går framåt, hur mycket vi går framåt som lag och hur bra förberedel­serna löper.

Finland slapp mardrömsmo­tstån- daren Tyskland men Jeglertz jublade inte för det.

– Nå vi fick Sverige i stället.

Massmedial­t intresse

Hypen kring EM kommer att vara stor. Sverige är en stormakt inom damfotboll och den massmedial­a exponering­en kommer att ligga på en nivå ingen av de finländska spelarna någonsin varit i närheten av. På så sätt var lotten gynnsam.

– Jag är väl medveten att jag som svensk men som finsk landslagst­ränare tilldrar mig ett stort intresse i mitt hemland. Det intresset gör att intresset för mina spelare blir större bland medierna. Det är något jag är mycket glad över. – Vi ska gå in för att vinna varje match. Det är vår målsättnin­g.

 ?? LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA ?? MOT DRöMMEN. Finland ska vinna varje match. Det säger tränaren Andrée Jeglertz.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA MOT DRöMMEN. Finland ska vinna varje match. Det säger tränaren Andrée Jeglertz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland