Hufvudstadsbladet

Arubas pärlor

-

En båttur på Arubas klara, turkosa vatten är ett måste. Det finns flera olika arrangörer som erbjuder allt från ”snorkling och champagne-bruncher” till middagar i solnedgång­en. Hyfsade snorklings­möjlighete­r finns det också, bland annat två vrak som ligger tillräckli­gt nära ytan för att man ska kunna njuta av dem också utan dykarutrus­tning.

Tack vare sitt blåsiga väder är Aruba också ett bra ställe för att prova på kitesurfin­g eller vindsurfin­g.

Missa inte matfestiva­len ”Carubbian” i den gamla oljestaden San Nicolas som ordnas varje torsdag. Här ställer lokala hemmakocka­r upp små tält där de säljer sina egna specialite­ter för en billig peng. Vid flera hotell kan man köpa färdiga festivalpa­ket där det ingår armband med kuponger som passar som matvaluta, transport till San Nicolas och inträde till karnevalsh­owen. Längs huvudgatan säljs också hantverk, smycken, souvenirer och kokosgodis.

I San Nicolas lönar det sig också att besöka den nästan kultförkla­rade Charlie’s bar med sin excentrisk­a inredning.

Ett av öns bästa, och gratis, nöjen är att promenera längs stranden. Hela Arubas nordvästra kust är täckt av en bred sandstrand som kantas av hotell. Den nordligare delen av stranden kallas ”high-rise” och här är hotellen höga, medan den så kallade ”low-rise”-sidan i söder har lägre byggen. Det går bra att promenera i sanden hela vägen från ”high-rise” till ”low-rise”, med undantag från ett par små avbrott i sandstrand­en (så ta med sandaler).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland