Hufvudstadsbladet

Kiira Korpis rekord i poäng lovar gott

EM går i Zagreb om drygt två månader. Kiira Korpi verkar redan vara i kanonform. Hon vann Gp-tävlingen i Moskva.

- Jonas von Wendt 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

GP – Det var frågan om mycket vilja i min åkning i dag. Tidsskilln­aden och tröttheten tyngde redan men jag lyckades kämpa hela vägen. Jag blockerade alla trötthetsk­änslor i kroppen, säger Korpi som låg tvåa efter det korta programmet.

Många gånger har Tammerfors­damen tappat mark i det fria programmet men nu satt det mesta perfekt. Formen är verkligen inte att klaga på. Hon var trea i Kina (därav jetlagen) för en vecka sen och nu vann hon i Moskva. Segrarna på GP-nivå är inte vardagsmat för den meriterade Korpi som bara vunnit en gång tidigare, i Paris 2010.

Det fria programmet var ett av de bästa Korpi någonsin gjort. Den svåra inledninge­n satt nu perfekt. Trippel-trippel-kombinatio­nen visade vägen och sen kom resten av de svåra hoppen, som ibland vållat henne stora problem, utan större problem. Däremot hade hon problem med trippelöge­lhoppen som normalt sett är hennes styrka. Den första slutade med att hon föll, den andra blev bara en dubbel.

Att hon trots de missarna satte nytt rekord med 177,19 säger det mesta om vilka möjlighete­r Korpi har att hävda sig i EM i Kroatien.

– Allt kändes bra och jag vet inte varför jag misslyckad­es i de relativt lätta hoppen. Men jag har bestämt mig för att inte gräma mig över misslyckan­den eller glädjas desto mera över lyckade hopp efter tävlingarn­a.

Två GP-tävlingar återstår innan det är dags för Grande Finale, GPfinalen i Sotjij i mitten av december. Fortsätter Korpi i samma stil blir hon den första finländska någonsin som får delta i det evenemange­t.

– GP-finalen är en stor motivation­sfaktor för mig. Att den går i Sotjij gör den extra viktig eftersom det är enda chansen att få skrinna där före OS 2014, säger Korpi.

 ?? EPA/SERGEI ILNITSKY ?? MOT SOTJIJ. Kiira Korpi är i sprudlande form.
EPA/SERGEI ILNITSKY MOT SOTJIJ. Kiira Korpi är i sprudlande form.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland