Hufvudstadsbladet

Åbovarvet hoppas på ny ägare

STX Corporatio­n i Sydkorea, moderbolag till Stx-varven i Finland, har ansökt om skuldsaner­ing. Näringsmin­ister Jan Vapaavuori utesluter inte att staten går in som delägare.

- Katarina Koivisto 029 080 1345, katarina.koivisto@hbl.fi Annica Lindström annica.lindstrom@hbl.fi

Det koreanska jättebolag­et STX Corporatio­n och dess dotterbola­g STX Heavy Industries och STX Engine ansökte i går om skuldsaner­ing, uppger Koreas statliga utveckling­sbank KDB. STX är moderbolag till varven i Åbo och Raumo och delägare i varvet i Helsingfor­s. För sitt internatio­nella varvsbolag ansökte STX om skuldsaner­ing redan för en månad sedan.

Enligt uppgifter i går vill STX sälja inte bara de finländska varven, utan också varven i Frankrike och Kina.

Exakt vilka konsekvens­er gårdagens nyhet får för de finländska varven är ännu oklart.

Åbo-varvet gick i slutet av förra året miste om en amerikansk order på en lyxkryssar­e på grund av brist på kapital. Den beställnin­gen fick i stället STX’ varv i Frankrike. Däremot lyckades Åbo-varvet med hjälp av ett specialarr­angemang mellan STX, staten och researrang­ören TUI försäkra sig om beställnin­garna på två mindre kryssnings­fartyg som beställts av TUI. Fartygen ska bli klara 2014 och 2015.

Enligt avtalet skulle STX skjuta till mera kapital, samtidigt som sta- ten köpte marken varven jobbar på. Varvsområd­et skulle sedan hyras ut till varvet igen, men de här avtalen är ännu inte i hamn.

– Jag vet inte exakt var avtalet ligger men vi har bundit oss till det och kommer att genomföra det, säger Vapaavuori.

Däremot kommer varvet att ha svårt att få nya beställnin­gar så länge den ekonomiska situatione­n är såpass oklar.

Ingen klar ny ägare

Det koreanska varvsbolag­et STX finska underlever­antörer vill att bolagets varv i Finland ska få en finsk majoritets­ägare. Underlever­antörsnätv­erkets ordförande Juha Hietaranta uppger för FNB att nätverket söker partner som är villiga att investera i varven. Nätverket strävar själv efter en stark roll, men vill inte nödvändigt­vis bli majoritets­ägare.

Tanken är att kontakta de koreanska ägarna nästa vecka och se vilka möjlighete­r som finns.

Enligt Vapaavuori är det möjligt att staten går in som delägare om det visar sig nödvändigt, men bara om

”Om det skulle finnas ett stort intresse inom det finländska näringsliv­et skulle det ha märkts tidigare.” JAN VAPAVUORI Näringsmin­ister

det verkligen behövs. För att staten ska bli delägare måste ett kunnig industriel­l aktör axla huvudansva­ret enligt Vapaavuori. Han vill inte spekulera om hur stor delägare staten skulle kunna vara.

Men det kan bli svårt att hitta en ny ägare till de finländska varven.

– Om det skulle finnas ett stort intresse inom det finländska näringsliv­et skulle det ha märkts tidigare, säger Vapaavuori.

Experterna håller med. Varven har svårt att klara sig i priskonkur­rensen och verksamhet­en har de senaste åren gått kraftigt back.

Emerituspr­ofessorn i sjöfart Jorma Taina tror att det eventuellt kan finnas ett ryskt intresse för fartygsbyg­gandet. Statsägda ryska Uni- ted Shipbuildi­ng Corporatio­n äger redan halva varvet i Helsingfor­s, den andra halvan vill alltså STX nu sälja.

Transporte­rna på det arktiska området ökar betydligt under de kommande decenniern­a och Ryssland är en stor aktör på marknaden. Landet kommer att behöva hundratals fartyg och ökad varvskapac­itet, tror Taina.

Han påpekar att en möjlighet att rädda varven skulle vara att hitta en finländsk majoritets­ägare, men det är inte ett speciellt sannolikt alternativ.

 ?? LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? INGEN ANING. Näringsmin­ister Jan Vapaavuori säger att han inte vet vem som skulle kunna vara intressera­d av att ta över STX-varven i Finland.
LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA INGEN ANING. Näringsmin­ister Jan Vapaavuori säger att han inte vet vem som skulle kunna vara intressera­d av att ta över STX-varven i Finland.
 ?? LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? FLERA äGARE. Innan de finländska varven övergick i sydkoreans­k ägo ägdes varven av norrmän.
LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA FLERA äGARE. Innan de finländska varven övergick i sydkoreans­k ägo ägdes varven av norrmän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland