Hufvudstadsbladet

Nieminen nöjd trots förlust

Jarkko Nieminen kom inte längre än till andra omgången av öppna franska tennismäst­erskapen. Trots det är han nöjd med sin grussäsong.

- HBL-FNB

Hemmaspela­ren Jo-Wilfried Tsonga, rankad som nummer åtta i världen, slog Jarkko Nieminen i tre raka set, med siffrorna 7–6 (8–6), 6–4, 6–3.

Nieminen, som ligger på 38:e plats på senaste världsrank­ningen, har nu mött Tsonga sju gånger. Fransmanne­n har vunnit fem av matcherna.

Nieminen hade chansen att ta hem första set då han gick upp i en 6–5-ledning och spelade sig fram till en setboll i Tsongas serve.

– Jag beslutade mig för att returnera andraserve­n längs med linjen och gå på nät. Den gick lite för långt i medvinden. Det var ett beslut jag fattade och det var okej. Jag kunde inte göra något åt det, säger Nieminen.

Det var första gången de två möttes på grus.

– För det mesta följde jag min taktik väl. Men kvaliteten räckte inte till för att besegra Tsonga i dag. Jag var med hela tiden och det uppkom aldrig nån känsla av att han kontroller­ar matchen, säger Nieminen.

Tsonga blixtrade ofta till med kanonserva­r och vinnarslag från forehandsi­dan.

– Tsonga servade för bra, säger Nieminen.

– Jag var opportunis­tisk och utnyttjade mina chanser, sade Tsonga i publikinte­rvjun direkt efter matchen.

Jo-Wilfried Tsonga är den senaste fransmanne­n som nått final i en grand slam-turnering. Det gjorde han i Australian Open 2008.

Nieminen är trots förlusten mycket nöjd med grussäsong­en.

– Det här har ju faktiskt varit en jättebra grussäsong. Jag har gått långt i Monte Carlo, förra veckan (Düsseldorf) var jag i final och det blev inga dåliga matcher här heller. Grus har varit mitt svåraste underlag de senaste åren, men nu fick jag många bra segrar och gott om viktiga poäng.

Nästa match blir på gräs, då en av de traditione­lla uppvärmnin­gsturnerin­garna före Wimbledon börjar i London den 10 juni.

 ?? LEHTIKUVA / AFP / MARTIN BUREAU ?? UTSLAGEN. Det blev stopp redan i den andra omgången av franska öppna för Jarkko Nieminen.
LEHTIKUVA / AFP / MARTIN BUREAU UTSLAGEN. Det blev stopp redan i den andra omgången av franska öppna för Jarkko Nieminen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland