Hufvudstadsbladet

Koponen bakom ny mirakelseg­er

Petteri Koponen reste sig och visade vägen då Finland slog toppnation­en Grekland i basket-em.

-

Petteri Koponen är lagets playmaker som ska spela bollen till lagkompisa­rna nära korgen. Dessutom ska hans distanssky­tte fungera.

Efter två sämre prestation­er mot Italien och Ryssland var Koponen tillbaka med besked.

29 poäng och 5 lyckade trepoängar­e på 7 försök. Dessutom 10 lyckade tvåpoängsk­ast av 15. Koponens facit lämnar inget mer att önska. Förberedel­serna inför matchen var av det lugnare slaget. Det var en glad och lättad Koponen som i Bonifikaar­enans korridor i sina flip-flops analyserad­e uppladdnin­gen inför Greklandsm­atchen.

– Jag bestämde mig för att ta en öl med min flickvän Linda (Hatakka) och några av mina kompisar. Jag vet inte om det var ölen som hjälpte mig, men jag var tvungen att helt och hållet glömma tidigare prestation­er.

Blir det två öl i kväll? – Det vet jag inte. Kanske om födelsedag­sbarnen Hanno (Möttölä) och Teemu Rannikko bjuder. Men vi får inte låta den här segern ta allt för mycket utrymme. Bara att fundera vidare på följande matcher.

Koponen berättar att han de senaste dagarna varit frustrerad. När bollen inte hittar korgen är det tungt. Han vet att han kan spela mycket bättre än vad han gjorde mot Italien. Nu var Koponen mer energisk än i tidigare matcher.

– Jag får mer energi när jag lyckas direkt i början av matchen. Det ger mer ork att löpa. Till exempel mot Italien var jag tuvngen att jobba stenhårt bara för att ens röra bollen. Jag blir lätt frustrerad om jag inte får spelet att stämma.

Koponen berättar att det inför matchen rådde en mer avslappnad

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Niclas Lönnqvist
i Slovenien
Niclas Lönnqvist i Slovenien

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland