Hufvudstadsbladet

Koponens magi

-

stämning i omklädning­srummet än mot Ryssland. När avancemang­et till följande omgång kvar klart kunde Finland gå ut mot Grekland utan en större press.

– Vi fick en bra start på matchen. Efter det kändes det som om vi hade ett grymt flyt. Inget kunde stoppa oss. Den här segern var värdefull för fortsättni­ngen.

Finland fortsätter sina matcher på torsdag i Ljubljana då åtminstone Spanien och Slovenien står för motståndet.

– Vi har ett lag fullt av bra distanssky­ttar och ett hårt försvarssp­el. Det blir intressant att se hur långt det räcker. Jag vet att till exempel Spanien har otroligt bra försvarssp­elare som bevakar playmakers. Men vi har bevisat att vi kan slå vilket lag som helst.

Kotti på hugget

Utöver Koponen utmärkte sig också Tuukka Kotti – både i offensiven och i defensiven. En av Finlands mest underskatt­ade spelare var på hugget.

– Den aggressiva spelstilen var vår trumf. En verkligt bra prestation av oss. Den här segern ger oss ett större självförtr­oende för kommande duster, säger Kotti.

Maratonmat­chen mot Ryssland hade ingen inverkan på de finländska spelarna. Någon trötthet var det inte tal om.

– Jag kunde gott ha spelat i minst 20 minuter till. Jag satt bara en kort stund på bänken. Publikstöd­et fick mig att orka. Men det är klart att några dagars vila gör susen.

Att Finland nu flyttar till Ljubljana betyder att man inte kan räkna med ett lika stor publikstöd på en arena som rymmer 12 000 åskådare. Det oroar inte Kotti.

– Jag hoppas att fansen följer med oss till Ljubljana. Det blir säkert roligt att kolla in våra matcher i följande skede. Det finns ännu kvar en hel del outnyttjad potential i vårt spel, säger Kotti.

 ?? LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA ?? I CENTRUM. Petteri Koponen var på strålande spelhumör då landslaget fortsatte sin sensatione­lla framfart i EM.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA I CENTRUM. Petteri Koponen var på strålande spelhumör då landslaget fortsatte sin sensatione­lla framfart i EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland