Hufvudstadsbladet

”Williams spelar sin bästa tennis”

Serena Williams känner inte av åldern. Hon blev den genom tiderna äldsta damsegrare­n i US Open då hon spelade hem sin femte titel.

- HBL-FNB-REUTERS

Williams, 31, vann den amerikansk­a grand slam-turneringe­n för första gången för 14 år sedan vilket innebär att hon vunnit turneringe­n under tre decennier.

Karriärens femte US Open-titel tog hon genom att slå världstvåa­n Victoria Azarenka, Vitrysslan­d, med 7–5, 6–7 (6–8), 6–1. Azarenka stretade emot så gott hon kunde men fick till slut ge sig efter två timmar och 45 minuter. Williams hoppade jublande omkring när Azarenka med en backhand slog den andra matchbolle­n utanför strecket.

– Det känns fantastisk­t. Jag känner mig verkligen i bra form. Jag orkar spela turneringa­r som den här, med både singel och dubbel och ett väldigt tufft spelschema, säger Williams.

Hon tog karriärens 17:e grand slam-titel och har lika många titlar som Roger Federer och är en titel ifrån Martina Navratilov­a och Chris Evert.

– Det är en ära att vara lika med Roger. Däremot har våra karriärer varit så olika, han har varit mycket jämnare än jag. Men jag vill inte jämföra mig med Martina och Chris, de är fortfarand­e bättre, säger Williams, som fyller 32 om några veckor.

Azarenka, 24, fick precis som i fjol lämna Flushing Meadows som förlorare.

Hon tycker att Williams är på toppen av karriären.

– Hon spelar sin bästa tennis. De märks på hennes fokus och lugn. Hon kan höja nivån när det gäller att avgöra.

Williams tänker ännu inte på livet efter tennisen.

– Det har inte känts så här bra på åratal. Jag känner mig förväntans­full över mina möjlighete­r och fortsätter spela och göra mitt bästa.

Under karriärens lopp har Williams spelat in mer än 50 miljoner dollar, eller cirka 38 miljoner euro i prispengar.

– Jag spelar inte tennis för pengarna. Ärligt talat älskar jag att spela och älskar grand slam-turneringa­r.

Williams kunde inte ana hur långt tennisen skulle ta henne.

– Jag tror att det var pengarna som gjorde att pappa fick mig att börja spela tennis. Men jag har aldrig brytt mig om pengar. Jag ville bara göra vad (storasyste­r) Venus gjorde.

 ?? HONDA
AFP / LEHTIKUVA STAN ?? SKöN VINST. 14 år efter sin första seger i US Open fick Serena Williams lyfta bucklan för femte gången.
HONDA AFP / LEHTIKUVA STAN SKöN VINST. 14 år efter sin första seger i US Open fick Serena Williams lyfta bucklan för femte gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland