Hufvudstadsbladet

Inget annat än mästerskap duger

- Filip Saxén

Nu eller aldrig. Den sista chansen. Det är vad den här säsongen handlar om för Jokerit. Nästa säsong inleds i KHL och för laget i Ilmala finns det inga andra alternativ än att avsluta sin tid i FM-ligan med guld. Det finns flera orsaker till att Jokerit helt enkelt måste vinna. För det första är det 12 säsonger sedan den senaste titeln. För det andra måste laget visa att man är bäst och därför ska lämna FM-ligan för spel i KHL.

För det tredje vill man en sista gång knäppa motståndar­na på näsan. Hjallis Harkimo & Co har inte glömt hur de övriga ligalagen satte käppar i hjulen för KHL-flytten och till slut tvingade Harkimo att öppna plånboken.

För det fjärde vill Jokerit visa att man kan skapa rubriker också genom att spela hockey. Det senaste året har man varit i fokus på grund av Semir Ben-Amors brutala överfall på Ville Peltonen, på grund av djupdyknin­gen i vårens slutspel, på grund av flytten till KHL och sätter Harkimo skötte turerna kring säljandet av Hartwallar­enan och flytten.

Vad skulle inte tysta kritikerna bättre än att stå som mästare i slutet av säsongen?

Räkna med att Jokerit kommer att vara ett av ligahistor­iens dyraste lag den här säsongen. Harkimo & Co vet att man inte har något annat alternativ än att ta hem titeln – kosta vad det kosta vill.

Med Leland Irving mellan stolparna och ligans klart bästa backbesätt­ning är man på god väg. Lägg till de kommande förstärkni­ngarna till anfallet och alla bitar för guldfest finns i Böle.

Nu återstår bara att se om sagan om liga-Jokerit får ett lyckligt eller olyckligt slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland