Hufvudstadsbladet

Bra yttrar, backarna ett frågetecke­n

-

+ HIfK har snabba, målfarliga yttrar som är kapabla till ett fartfyllt tvåvägsspe­l. Tony Salmelaine­n, Juuso Puustinen, Iiro Pakarinen, Rico fata, Toni Leinonen, med flera kan lira snabb och publikfria­nde ishockey. Nyförvärve­t Matti Kuparinen är en storväxt, duktig tvåvägscen­ter som öste in poäng i Ässät och KalPa. Salmelaine­n och fata kan vid behov också spela center. Ledargesta­lten Ville Peltonen återvänder för en säsong till, även om det är tveksamt vad han kan tillföra spelmässig­t. Köttkvarne­n Trevor Gillies är inte mycket till lirare, men verkar ha en lugnande effekt på rinken.

? Backbesätt­ningen håller inte samma klass som anfallet. Oscar Eklund är hyfsad framåt och Braden Birch har visat lovande takter i defensiv zon, men Toni Söderholm hade en svår säsong senast och nyförvärve­t Jason Desantis verkar inte hålla måttet. Rutinerade Mikko Jokela och Mikko Kurvinen har svårt att hinna med, medan unga Juuso Salmi, Teppo Miihkali och Juha Tarkkanen är oprövade. Antti Ore är alldeles för inkonsekve­nt mellan målstolpar­na och den tilltänkta målvaktset­tan Brad Thiessen har inte övertygat under försäsonge­n. frånsett Kuparinen är det också tunt med centrar. Under försäsonge­n har Tony Salmelaine­n spelat center och också Rico fata kan vid behov spela i mitten. Det är ett frågetecke­n hur de otaliga nya utlänninga­rna ska smälta samman som ett lag. I synnerhet inledninge­n av säsongen kan bli tung.

! förra säsongen fick Raimo Summanen ta över Petri Matikainen­s lag, som inte lämpade sig för den spelstil som Summanen vill införa. Nu har han fått säga sitt om lagbygget och HIfK har betonat snabbhet och rörlighet i sina förvärv i sommar. Summanens HIfK spelar ett snabbt, aggressivt spel som grundar sig på snabba uppspel, hög forechecki­ng och opportunis­tiskt målskytte. De långsamma uppspelen som präglat HIfK:s spel de senaste säsongerna har Summanen försökt bli kvitt. Summanen är en krävande chefsträna­re som har en förmåga att pressa sina spelare. Det finns dock risk att det kokar över i något skede.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland