Hufvudstadsbladet

Hur hålla boomen vid liv?

- Filip Saxén

Dramatiska matcher, en fantastisk stämning och högt underhålls­värde. Vårens slutspel i FM-serien var något alldeles speciellt och det syntes på läktarna i Grankulla, Britas och Idrottshus­et. Det var fullsatt på både semifinale­r och finaler och man kunde tala om en damhandbol­lsboom i Helsingfor­s.

Inför den här säsongen är därför den stora frågan hur förbundet och klubbarna ska kun- na hålla boomen vid liv. Lätt blir det inte, det är säkert. GrIFK försvann från FM-seriekarta­n och med det rivalitete­n mellan Grani och Dicken. HIFK brukar inte ha helt lätt att locka publik till sina matcher på hösten.

För Dickens del kan det hela falla på ett minst sagt märkligt matchprogr­am. Efter två hemmamatch­er blir det en paus på över två månader (!) innan laget spelar inför hemmapubli­ken i Britas.

Efter den fantastisk­a våren skulle det vara oerhört viktigt att locka samma publik tillbaka till matcherna på hösten och hålla dem kvar. Under en paus på två månader finns risken att folk hittar annat att göra under helgerna än att se damhandbol­l. Att sedan få dem att komma tillbaka är inte helt enkelt.

För tillfället undersöker Handbollfö­rbundet och Dicken om man kan flytta någon bortamatch till hemmaplan för att pausen mellan matcherna i Britas inte ska bli så lång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland