Hufvudstadsbladet

Måsteseger på måndag

- Niclas Lönnqvist

Av det spel Finland visade upp i Koper fanns inte mycket kvar i den första matchen i Ljubljana. Samtidigt som Kroatien var på hugget, uppträdde Finland håglöst utan huvud eller fötter.

Var publikstöd­et i Koper en så otroligt viktig ingrediens i det finländska spelet att man inför drygt ett femtiotal supportrar i Ljubljana tappade gnistan och konceptern­a totalt? Det kan och får inte vara en förklaring. Hur ska Finland i sådana fall klara av måndagens match inför 12 500 högljudda slovener som frenetiskt hejar på de egna?

Matchen mot Kroatien var ett exempel på Finlands sårbarhet när allt går snett samtidigt som motståndar­en har de medel som krävs för såga sönder försvaret, vara först på returer och lyckas med distanskyt­tet. Kroatien med storväxta spelare som Ante Tomic, Damir Markota och Bojan Bogdanovic var i särklass den hårdaste motståndar­en Finland mött i årets EM.

Med tanke på en plats i kvartsfina­l har Finland fortfarand­e allt i egna händer, även om förlusten mot Kroatien försvårade vägen till de åtta bästa. Det är inte att räkna med seger över spanjorern­a i morgon, vilket betyder att Finland måste slå Slovenien på måndag. Då, om någonsin, mäts Finlands verkliga kunnande och psykiska beredskap i ett läge då det gäller att vinna eller försvinna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland