Hufvudstadsbladet

Släkten Ajo har bensin i blodet

Släkten Ajo hör till de tongivande namnen i roadracing­världen. Pappa Aki som stallchef med sonen Niklas som förare i Moto 3-klassen.

- HBL-FNB

Aki och Niklas Ajo har olika

VM-SERIEN mål inför årets roadracing-VM. Pappa Aki är stallchef och siktar med en budget på fem miljoner euro på att erövra sitt fjärde mästerskap.

– Vi siktar alltid på mästerskap­et, säger Aki Ajo.

Sonen Niklas vill köra bättre än ti- digare säsonger i den minsta klassen, Moto3. 19-åringen Niklas Ajo slutade på 14:e plats i VM-serien förra säsongen. I år är han en av fem förare som lyder under Aki, som driver tre olika stall. Utgångsläg­et är annorlunda än förra säsongen för Niklas.

– Träningen inför förra säsongen blev minimal på grund av en olycka i skidbacken. Det märkte man av i mitten av säsongen. Vi låg efter de andra, då vi inte kunde jobba på från början av säsongen, säger Niklas.

Han står inför sin fjärde säsong i VM-serien och kör för det stall som officiellt heter Husqvarna Ajo. Vintertest­erna har under Erkki Siukolas tekniska ledning gett lovande resultat.

– Huvudsaken är att komma när- mare täten. Det största målet är att kunna hänga med tätgruppen under hela lopp och kämpa om tätplaceri­ngar, säger Niklas Ajo.

Niklas siktar alltid högt och gillar närkamper på banan. Det är inte alltid en fördel, anser Aki.

– Niklas hunger efter framgång är enorm. Han borde kanske hålla igen den lite, se längre framåt och lita på sig själv. Resultaten kommer bara man orkar jobba på, säger Aki Ajo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland