Hufvudstadsbladet

Rolling Stones framtid osäker efter dödsfall

Rolling Stones ställde in onsdagens konsert i Australien efter att Mick Jaggers flickvän, modeskapar­en L’Wren Scott, hittats död.

- Joachim Sundell/ TT

Sångaren har rest tillbaka till New York och det är nu oklart vad som händer med resten av bandets turné.

Modedesign­ern L’Wren Scott, som haft en relation med rockstjärn­an Mick Jagger sedan 2001, hittades på måndagen död i sin lägenhet av sin assistent. Enligt AFP säger en talesman för Mick Jagger att stjärnan är bedrövad och förkrossad över dödsbudet, och att han nu har avbrutit sin utsålda turné i Australien och Nya Zeeland med Rolling Stones för att omedelbart resa tillbaka till USA.

Familjen i sorg

Den före detta modellen L’Wren Scott var en av New Yorks mest profilerad­e modedesign­er. Hennes figursydda klänningar bars av såväl Hollywoods­tjärnor som av Michelle Obama. Scotts familj har bett medier om att ”respektera deras integritet under denna förödande tid”.

Efter dödsbudet har flera Hollywood-stjärnor och delar av New Yorks modevärld uttryckt sin sorg över L’Wren Scotts bortgång. Madonna och designern Marc Jacobs beskriver Scotts bortgång som en tragisk förlust, medan Mick Jaggers första hustru Bianca skriver på Twitter att hon är hjärtekros­sad över beskedet och har Scotts närmaste i sina tankar.

Jaggers planer osäkra

Rolling Stones har en rad kon- serter inplanerad­e i Australien och Nya Zeeland under de kommande veckorna. Än så länge har bara konserten i Perth ställts in, det finns ännu inget besked om hur det blir med resten av turnén.

Enligt Rolling Stones-experten Ove Tingvall, som skrivit boken Rolling Stones i Sverige, är det juridiskt sett mycket svårt för bandet att avbryta turnéer.

– Det har aldrig hänt att de avbryter. De sitter ju i en förbannad sax, rent juridiskt. Det är stora pengar det handlar om. När Jaggers pappa dog ställde de inte in, samma sak när Keith Richards son dog, säger Tingvall.

Mycket tyder i nuläget på att L’Wren Scott tagit sitt liv. En obduktion kommer att äga rum för att fastslå den officiella dödsorsake­n.

– Det är tragiskt alltihopa, hela Stones-världen avvaktar vad som komma skall. Det är svårt att spekulera, men jag har svårt att se Jagger studsa ut på scenen oberörd efter detta, det har jag, säger Owe Tingvall.

 ?? AP/TT/RICHARD DREW ?? IKONER. Modeskapar­en L’Wren Scott och rockstjärn­an Mick Jagger var ett par sedan 2001.
AP/TT/RICHARD DREW IKONER. Modeskapar­en L’Wren Scott och rockstjärn­an Mick Jagger var ett par sedan 2001.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland