Hufvudstadsbladet

West vände och körde över Cocks

Förlustsvi­ten bröts med stil. Efter tre raka förluster hemmaslog HC West serieledar­na Cocks i en drabbning som känslomäss­igt kunde ha varit en slutspelsm­atch.

- Samuel Salenius

Allt annat än en bortaseger i Grankulla skulle räknas som en skräll. Men med några minuter kvar av matchen var det klappat och klart i Wests favör efter en ursinnig vändning i andra halvlek. Laget orsakade Cocks säsongens andra förlust i den inhemska ligan.

– Det var spännande, vi hade inte spelat så bra tidigare, säger Wests Jani Tuominen om känslan inför matchen.

Tuominen höll långt på egen hand med West i matchen när Cocks inledde starkt.

– Första halvlek kändes trög. De var så fysiska att vi inte kunde slå hål på deras försvar, menar Tuominen helt i enlighet med matchbilde­n. Cocks försvar var väldigt aggressivt och 5–1-formatione­n gav inget rum för skott.

– Vi provade vårt nya försvarssy­stem som vi använt i Europacupe­n, säger Cocks Robin Sjöman medan lagkamrate­rna förbryllat låter dagens matchresul­tat smälta in.

Ledningen som Cocks gick upp i tack vare starkt försvar visade sig förhållan- devis skör. Ett par misstag räckte för att väcka liv i West.

Vid 21–21 i andra halvlek sumpade annars så gott som felfria Teemu Tamminen i Cocks ett friläge. Den missen i kombinatio­n med ytterligar­e ett par slarviga Cocksanfal­l satte ordentligt fart på hemmamaski­neriet. Svårighete­rna från första halvlek var som bortblåsta då allt gick vägen för West.

– Det är roligt att lyckas, speciellt mot gamla lagkamrate­r, säger Tuominen.

– I andra halvlek fick vi mer fart i benen och då var det också lättare att göra mål, fortsätter Tuominen samtidigt som han plåstrar om sina händer med hjälp av en ispåse.

Att Cocks aldrig fick upp ett försprång på mer än tre bollar kom att stå sig dyrt. West vände och lyckas laget utnyttja den positiva energin rätt i fortsättni­ngen kommer få lag att vilja besöka Grankullag­rottan i slutspelst­ecken.

– Vi kan gå vidare med bra flyt nu, slår Tuominen slutligen fast.

 ?? LEIF WECKSTRöM ?? HEMMASEGER. Richard Sundbergs West utnyttjade läget då Cocks är mitt i Europacups­pelet och tog en klar seger.
LEIF WECKSTRöM HEMMASEGER. Richard Sundbergs West utnyttjade läget då Cocks är mitt i Europacups­pelet och tog en klar seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland