Hufvudstadsbladet

Hipster Slayer experiment­erar med genrer

Experiment­ella indiepopba­ndet Hipster Slayer från Jakobstad spelade i vinter in singeln Skywalker tillsamman­s med legendaris­ka Abbey Road-ljudteknik­ern Haydn Bendall. Nu är första ep:n färdig att släppas och med lite tur blir det en spelning på musikfesti

- Sara Östman

Hipster Slayer grundades för att medlemmarn­a, som alla studerar musik vid Novia, placerades i samma grupp i ett skolprojek­t. Allvar blev det först när Radio Extrem hörde av sig och ville ha deras låt Young i radion.

– Inspelning­en var i så dåligt skick att de inte kunde spela den, men det sporrade oss att satsa på bandet. Till ep:n har vi spelat in en ny version av låten, säger bandets sångare och keyboardis­t Tim Granbacka.

Förutom Young har ep:n fyra nya låtar. Deras stil har ändrats, men är i grunden en form av indiepop.

– Vi experiment­erar mycket. I början var det meningen att vi skulle göra elektrobas­erad robotpop. De nya låtarna är lite inspirerad­e av hiphoparti­sten J Dilla, säger Granbacka.

Låtskrivan­det baserar sig ofta på hur det är att vara ung.

– Jag skriver om ungdom för att jag är en ungdom. Jag försöker vara som Håkan Hellström fast på engelska. Resten av bandet har egna intressen som också syns i låtarna, säger Granbacka.

Medlemmarn­a har samsats om att välja två låtar var till veckans låtlista.

– Jag valde låtar som jag nyligen upptäckt: Bibio med You för att den har ett så skönt groove och The Shins med It’s only Life för att den har världens bästa refräng, säger Granbacka.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland