Hufvudstadsbladet

Två lag axlar favoritska­pet

I dag klockan 13 lottas kvartsfina­lerna i Champions League. Hbl rankar lagen inför lottningen.

- Jonas von Wendt 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi Lottningen kan ses i Eurosport eller uefa.com med start klockan 13.

1 Real Madrid

Gjorde slarvsylta av Schalke och har i Cristiano Ronaldo världens i detta nu bästa spelare, vassaste avslutare och mäktigaste matchvinna­re. Portugisen är en naturkraft som öser in mål. En skada på honom skulle vara ödesdiger för klubben. CR7 går inte att ersätta.

2 Bayern München

Vid sidan om Real den stora favoriten. De regerande mästarna har ett grymt material, en taktik där motståndar­en knappt får låna bollen och matchvinna­re i Ribery, Robben och Müller för att nämna några. Ett fenomenalt fotbollsla­g.

3 Chelsea

Kanske inte alltid imponerar så oerhört spelmässig­t men med ett starkt försvar och ett briljant mittfält kan du komma långt, även utan en världsstjä­rna på topp. José Mourinho är en taktisk mästare och han har klossarna att ställa till det för vem som helst.

4 Barcelona

Kanske inte lika bra som tidigare år men visade mot Manchester City att man tänder till då insatserna höjs. Så länge Xavi, Iniesta och Messi är engagerade och taggade är allt möjligt. Men försvaret är så pass sårbart att en titel vore överraskan­de.

5 Atletico Madrid

Har hyllats unisont hela säsongen och med all rätta. Diego Simeone har gjort Atleti till en vinnande maskin, ett lag som är så oerhört jobbigt att möta att motståndar­na ser mardrömmar både före och efter match. Kan räcka överraskan­de långt, i synnerhet om man har lite tur med lotten.

6 PSG

Definitivt en svart häst. Ett lag med Zlatan, Cavani, Silva och Lavezzi kan inte räknas bort. PSG, med alla oljemiljar­der, kommer att bli en maktfaktor i framtiden men kanske att mittfältet i kombinatio­n med en viss avsaknad av vinnarkult­ur gör att det inte är Parisklubb­ens tur i år.

7 Manchester United

Uträknat och hånat men laget reste sig på nio och slog knock på Olym- piakos. En plats bland de åtta bästa är en triumf för David Moyes och får man Dortmund i kvarten kan det till och med bli semifinal. I annat fall lär det ta slut nu. Försvaret är för dåligt och mot bättre lag än Olympiakos håller det inte.

8 Dortmund

Finalister i fjol men i år blir det ingen repris. För ojämnt, för skadedrabb­at och stundtals alldeles för vimsigt och svajigt. Grymma i sina bästa stunder men förmår sällan prestera på topp i 90 minuter. Till och med 45 minuter kan vara svårt ibland.

 ?? LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO ?? DEN BäSTE. Cristiano Ronaldo är Reals mäktigaste vapen då Madridklub­ben försöker göra slut på en tolv år lång torka i Europa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO DEN BäSTE. Cristiano Ronaldo är Reals mäktigaste vapen då Madridklub­ben försöker göra slut på en tolv år lång torka i Europa.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland