Hufvudstadsbladet

Mäkäräinen känner Bergers flås i nacken

Kaisa Mäkäräinen­s ledning i världscupe­n krympte rejält då hon misslyckad­es i sprinten i Holmenkoll­en. Inför helgens avgörande tävlingar har hon ett knappt försprång till tvåan Tora Berger.

- HBL-FNB

Kaisa Mäkäräinen­s segerrad fick ett abrupt slut i världscup finalen i Holmenkoll­en. Efter tre raka segrar i Kontiolax förra helgen fick Mäkäräinen med fyra bommar nöja sig med plats 23 i sprinttävl­ingen.

Mäkäräinen missade en tavla i liggande skytte och höll så god fart i skidspåret att hon var trea inför den andra skjutstati­onen. Men då slog det bekanta problemet i vinter till: i stående fungerar skyttet ibland inte alls och Mäkäräinen missade tre tavlor. Det resulterad­e i säsongens näst sämsta cupplaceri­ng.

– Det var blåsigt och vinden ändrade sig mycket. Jag valde skjutplats 30 i hopp om att det inte skulle blåsa så mycket men då kom vinden starkt bakifrån, sa Mäkäräinen om det stående skyttet.

– Jag kände mig bra under själva loppet även om det sannolikt var det värsta skidspåret den här vintern. De hade inte gjort ett bra jobb, sade Mäkäräinen.

Vitryskan Daria Domratjeva vann före norskan Tora Ber ger och amerikansk­an Susan Dunklee, som tog sin första pallplats i världscupk­arriären.

I cupen minskade Mäkäräinen­s ledning, hon har nu 21 poäng mer än Berger när två tävlingar återstår. I morgon körs jaktstart och på söndag masstart. Berger verkar dessutom få en 15 poängs fördel när man räknar bort säsongens sämsta placeringa­r.

– Kaisa har fortfarand­e en fördel. Hon har mer poäng, sade Berger, som försvarar segern i totalcupen.

– Jag ledde stort, men nu är ledningen borta. Vi får se hur det går men svårt blir det, sade Mäkäräinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland