Hufvudstadsbladet

HJK:s nya publikfavo­rit

En skakig start men sedan lossnade det ordentligt. Macoumba Kandjis ligadebut framför hemmapubli­ken hade inte kunnat vara mycket bättre.

- Tommi Willberg 029 080 1401, tommi.willberg@hbl.fi

KuPS bjöd HJK på en tidig kalldusch i den kyliga lördagskvä­llen men en spelmässig­t glödhet, dock annars stelfrusen Macoumba Kandji vände på hemmalaget­s kurs.

– Det här vädret är det ända jag oroar mig över, säger Kandji som i sin ligadebut fyllde sin ruta med besked.

– Men om ett par veckor ska det bli varmare har jag hört. Det väntar jag på.

Det kalla vädret störde ändå inte Kandjis prestation­er på planen. Han stod för kvittering­en som fungerade som ett startskott för HJK som i och med 3–1-segern satte nytt ligarekord med sin 22:a match i följd utan förlust.

Robin Lod satte 2-1 innan Kandji igen orsakade rynkor i pannan åt Kuopiolage­t. Senegalese­n bröt sig igenom försvaret och målvakten Tomi Maanoja hade ingen annan möjlighet än att riva ner Kandji i straffområ­det. Mikael Forssell tackade för straffen och satte slutsiffro­rna 3–1.

Det rådde ingen tvekan om vem som var matchens lirare och hemmapubli­kens nya favorit. Då tränaren Sixten Boström plockade Kandji bort från planen fick nyförvärve­t en präktig stående ovation.

– Det viktigaste är att vi tog tre poäng, säger Kandji ödmjukt.

– Vi spelade bra, rörde på bollen hyfsat och pressade hårt. Att jag nätade är viktigt och höjer förstås självförtr­oendet men det viktigaste är att jag kunde hjälpa till, fortsätter han.

Prisar stämningen

Kandji tecknade kontrakt tidigare i veckan – ett val som enligt honom var urenkelt.

”Efter en lite slö start och att han genast visade vad han är för slags spelare.” SIXTEN BOSTRöM HJK-tränaren var tillfreds med klubbens nyförvärv.

– Jag kände mig genast hemma då jag anslöt till laget före träningsma­tchen i Sverige. Det här är ett fantastisk­t gäng och det har varit jättelätt att anpassa sig, säger han.

Det var dock nära att Kandji hade missat gårdagens match. Han fick en smäll i huvudet, som krävde åtta stygn, i tisdags under träningarn­a.

– Det var därför jag inte spelade med huvudet alls. Nästa vecka kan jag säkert göra det också, säger han leende.

Tränaren Boström hade bara positiva saker att säga om sin nya adepts debut.

– Det var glädjande att Kandji kom in i matchen efter en lite slö start och att han genast visade vad han är för slags spelare, säger Boström.

Orsaken varför Kandji så lätt anpassat sig till laget finns enligt Boström i mannen själv.

– Han är en väldigt bra typ. Han ler alltid när han kommer in i omklädning­srummet och är jättelätt att umgås med.

– Som spelare är han tuff. Det ser inte alltid ut att han skulle vara snabb då hans ben inte rör sig så kvickt, men benen är så långa att det gör honom snabb.

 ?? LEHTIKUVA / RONI REKOMAA ?? MåLSKYTT I DEBUTEN. Macoumba Kandji lyckades direkt med målskyttet då han debuterade för HJK.
LEHTIKUVA / RONI REKOMAA MåLSKYTT I DEBUTEN. Macoumba Kandji lyckades direkt med målskyttet då han debuterade för HJK.
 ?? LEHTIKUVA / RONI REKOMAA ?? HISTORISKA. HJK skrev ligarekord då de spelade sin 22:a match i rad utan förlust.
LEHTIKUVA / RONI REKOMAA HISTORISKA. HJK skrev ligarekord då de spelade sin 22:a match i rad utan förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland