Hufvudstadsbladet

Kuqis Honka höll undan

Krisklubbe­n TPS kan trösta sig med den press och det hjärta laget visade upp i andra halvlek. För det blev som väntat stryk i premiären mot Honka, visserlige­n något av en krisklubb också det.

- Nicklas Hägen sport@hbl.fi

Mötet med TPS blev något av en överlevnad­skamp för Honka. Gästerna tog ledningen strax före paus och fick nöja sig med kontringar då hemmalaget pressade på i den andra.

Honka avslutade matchen med nio spelare. Mehmet Hetemaj drog på sig ett onödigt rött kort med en halvtimme kvar och Kevin Mombilo skadade sig på stopptid, efter att alla byten redan gjorts.

– Det kanske låter konstigt men utvisninge­n gav mig tillit till att vi klarar det. TPS lyckades skapa lite oreda ett par gånger men några riktigt farliga chanser hade de inte, säger Honkas målgörare Roni Porokara.

Matchens enda mål kom i den första halvlekens sista minut. Porokara steg högst på Marcus Heimonens inlägg och nickade bollen i en lyra över Jukka Lehtovaara.

– Yttrarna har hittat mig bra med sina inlägg på träningarn­a, nu lyckades jag sätta bollen i mål också, säger Porokara.

Den första halvleken var chansfatti­g och jämn, men TPS tog över spelet efter paus. Laget breddade anfallsspe­let och skapade framför allt på inlägg några farliga chanser. Närmare än Mikko Hyyrynens nick i ribban kom laget inte.

I TPS debuterade fyra spelare och nygamle tränaren Mika Laurikaine­n var nöjd med insatsen, om än inte resultatet.

– Vi visade att laget kan göra livet svårt mot förhandsfa­voriterna. Resultatet irriterar, men vi måste se bortom det. Spelar vi så här kommer vi att ta många segrar den här säsongen, säger Laurikaine­n.

– Den sista framfusigh­eten saknas ännu men nu kom vi åtminstone in i boxen. Under träningsma­tcherna har vi haft svårt att skapa chanser så det var en strålande nivåhöjnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland