Hufvudstadsbladet

Rodgers tonar ner förväntnin­garna

Seger för City och de himmelsblå lär vinna titeln. Seger för Liverpool och den evighetslå­nga väntan kan ta slut. Oavgjort svänger pendeln till Citys favör.

- Jonas von Wendt 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

”Mina spelare behöver inte känna någon press. Får vi ut maximal effekt ur oss vet jag att vi är svåra att slå.” BRENDAN RODGERS Liverpools tränare

Säsongens viktigaste match i Premier League är den, toppmötet mellan Liverpool och Manchester City. Fyra poäng skiljer till Liverpools fördel men City har två matcher till godo.

Att City är med i titelstrid­en är inte överraskan­de på något sätt men att Liverpool med fem matcher kvar att spela finns med i racet hade kanske inte så många räknat med. Firma SAS, Suarez och Sturridge, en pånyttfödd Steven Gerrard och en alldeles utmärkt tränare i Brendan Rodgers är den främsta orsaken till Liverpools renässans.

Rodgers själv vägrar känna någon press utan skyfflar över allt vad favoritska­p heter på City.

– De har investerat för att vinna Premier och Champions League. De har presssen på sig då de behöver ett resultat i dag. Vi kan bara gå ut och njuta, säger Rodgers till BBC.

Njuta var ordet för Liverpools spel är numera för det mesta en njutning att se. Det är snabbt, det är fantasiful­lt, det är tekniskt och det är förödande effektivt. Mycket tack vare den fantastisk­a duon på topp.

Luis Suarez och Daniel Sturridge har smällt in 49 av Liverpools 90 mål i ligan och mot ett inte alltid särskilt imponerand­e Cityförsva­r finns möjlighete­r till ytterligar­e nätrassel.

– Mina spelare behöver inte känna någon press. Får vi ut maximal effekt ur oss vet jag att vi är svåra att slå. City är ett bra lag men det här handlar om oss. Vad de gör är inte så väsentligt.

Efter många års mörker känns Liverpool igen som en fräsch klubb, en klubb som kan bli att räkna med i framtiden. Spelartrup­pen ser oerhört intressant ut även om farhågorna är stora för att Suarez lämnar Anfield i sommar.

Real Madrid uppges se uruguayane­n som sin prioriteri­ng nummer ett i sommar och är det så kan ingenting hindra en flytt. För en sydamerika­n finns i princip inget större än att dra på sig Real Madrids matchställ och då Madridklub­ben garanterat kan hosta upp låt oss säga 70–80 miljoner och/eller erbjuda en eller ett par bra spelare i utbyte lär affären bli av, hur gärna än Liverpools­upportrarn­a skulle vilja ha Suarez kvar vid Merseyside nästa säsong.

Och hur mycket pengar man än får för Suarez är det snudd på omöjligt att hitta en ersättare om och när han sticker. Med andra ord gäller det att ta chansen nu.

– Vi gör som alltid, fokuserar på spelet med boll och försöker hitta luckorna i City, säger Rodgers.

Liverpoolt­ränaren har en poäng då han säger att pressen ligger på City och coachen Manuel Pellegrini för en något unken ligacuptit­el räcker inte för ett lag som bränt så mycket pengar på nya spelare. Pellegrini har fått fason på anfallsspe­let, något som företrädar­en Roberto Mancini aldrig lyckades med. Försvarssp­elet är däremot sämre än under Mancini och Pellegrini har uppenbarli­gen inte lyckats skapa någon särskilt stark vikänsla i laget.

Jävlaranam­mat saknas i långa stunder. Gör det det i eftermidda­g vinner Liverpool.

Tv: Liverpool–Manchester City, MTV Sport 1 kl. 15.30

Tips: 2–1 till Liverpool.

 ?? EPA / PETER POWELL ??
EPA / PETER POWELL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland