Hufvudstadsbladet

Honka halkade ner på jumboplats

VPS tog en knapp seger då ligans två formsvagas­te lag drabbade samman i Hagalund. För Shefki Kuqis Honka betyder förlusten att laget ligger sist eftersom TPS samtidigt vann sin match.

- LIGAN Jonas Britschgi sport@hbl.fi

Honka har länge hållit sig på torr mark tack vare en hyfsad start på säsongen, men efter att TPS börjat plocka poäng i jämn takt ser Esbolagets situation allt värre ut. Mycket bittert för Honka då VPS åk- te i väg med alla tre poäng.

– Jag är mycket besviken på resultatet och mest besviken på att vi inte förverklig­ade taktiken under första halvlek, säger Honkaträna­ren Shefki Kuqi.

Honka fick en mardrömsst­art på matchen då Steven Morrisey efter fem minuter tursamt gjorde 0-1 när hans skott styrdes in av Honkas mittback Kosta Manev. Trots att Honka höll bollen mera var det VPS som skapade de farligaste chanserna, främst genom kontringar på sina snabba anfallsspe­lare Morrisey och Cornelius Stewart. Just den duon fixade 0-2 då Morrisey serverade Stewart tomt mål.

Efter pausvilan tog Honka övertaget och skapade en del farlighete­r via skicklige spanjoren Carlos Portela, som visade en fin blick för spelet. Reducering­en kom genom en annan ny spanjor Yerai Vilaboa och hoppet tändes i Honkalägre­t.

Honka jagade en kvittering på bekostnad av försvarssp­elet, men VPS lyckades inte punktera matchen trots fyra frilägen. Om VPS tappat poäng hade Steven Morrisey knappast sovit gott eftersom han var ensam med Honkamålva­kten Walter Wiitala tre gånger utan att lyckas.

– Det var en jämn match och jag är nöjd med min egen insats, men såklart besviken på att vi inte får några poäng. Vi måste fortsätta spela på

”Jag är mycket besviken på resultatet och mest besviken på att vi inte förverklig­ade taktiken under första halvlek.”

SHEFKI KUQI samma sätt så klarar vi nog det här, säger Wiitala.

Lagkaptene­n i VPS Sebastian Strandvall var mycket nöjd med poängen.

– Vi har varit inne i en mycket tung period så det var en viktig seger. Alla har varit lite nedstämda på träningarn­a. Vi har förväntat oss mera från den här säsongen, men nu siktar vi på att ta en placering på den övre halvan. Det är målsättnin­gen för slutet av säsongen, säger Strandvall.

?? LEHTIKUVA/STR/MATTI RAIVIO ?? LåNGT FRåN FORMEN. Pablo Counago är enligt Shefki Kuqi i 40-procentig form. Ändå spelade han från start.
LEHTIKUVA/STR/MATTI RAIVIO LåNGT FRåN FORMEN. Pablo Counago är enligt Shefki Kuqi i 40-procentig form. Ändå spelade han från start.