Hufvudstadsbladet

HJK visade mästartakt­er

Jaro rasade ihop de sista fem minuterna, men höll fram tills dess jämna steg med HJK.

- JAKOBSTAD Johan Svenlin

HJK-spelarna hade inga problem att ladda om från Ernst– Happel–Stadion och möta Jaro på mindre glamorösa Centralpla­n.

– Vi lade torsdagens match åt sidan och koncentrer­ade oss fullständi­gt på dagens uppgift‚ säger Robin Lod som trots den enorma arbetsinsa­tsen i Östterike orkade bra med spel från start också mot Jaro.

Mika Lehkosuo lät halva startelvan från torsdagens match i Wien vila.

– Vi har en bred trupp och ett intensivt matchprogr­am. Det var ett attitydtes­t för oss och alla visade att de var beredda att jobba för laget. Efter bortaförlu­sten i Seinäjoki förra veckan var det extravikti­gt för oss att vinna, konstatera­de Mika Lehkosuo.

HJK gick upp i ledning efter en dryg halvtimme. Gideon Baah slog in en markpassni­ng från kortlinjen till Sebastian Mannström som enkelt kunde stöta in bollen.

En bit in i andra halvlek kvitterade Jaro. Edgar Bernhardts hörna gick förbi klungan och togs till vara av Jaros mittfältar­e Hendrik Helmke. Han visade matchen igenom stor beslutsamh­et i närkampern­a och när han fick sin målchans satte han den.

– När vi kvitterade kändes det som att vi hade chans på en seger. Därför var det otroligt frustreran­de att vi senare släppte in så enkla mål, Patrick Byskata.

Den nygamla Jarospelar­en fick göra premiär som mittback i Jaros sargade försvarsli­nje.

– Mittbacksp­ositionen var ny plats för mig, men det gick hyfsat. Det är samma fotboll var man än spelar på planen.

HJK gick upp i ny ledning i 72:a minuten. Jaros målvakt Jesse Öst boxade en lös frispark rakt ut mot Gideon Baah som krutade in 2–1.

– Det fanns brister i discipline­n hos ett par av våra spelare på HJK:s fri- spark. Om man ska kunna vinna mot HJK måste alla elva göra sitt yttersta. Jag är besviken att tre–fyra av våra spelare inte kom upp i sin standard i dag, sade Alexei Eremenko.

Oussou Konan punkterade matchen i 86:e minuten rullade in slutresult­atet på övertid.

HJK-tränaren Mika Lehkosuo förfogar över en bred trupp men medgav att motståndet i Europa kräver vissa förstärkni­ngar.

– Det ser ut som att vi kommer att göra ett par värvningar de närmaste dagarna. En anfallare blir aktuell eftersom Mikael Forssell lämnar klubben, avslöjade en i övrigt hemlighets­full Mika Lehkosuo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland