Hufvudstadsbladet

Esbo ser över alla avtal i hamnen

För två veckor sedan trodde Massimilia­no Carbone att han har ett kontrakt med Esbo stad. – Vi ser över alla avtalen, säger bildningsd­irektör Sampo Suihko.

- Tommy Pohjola

I mitten på augusti var båtföretag­aren Massimilia­no Carbone glad. En nästan ett år lång tvist med staden som gällde hans verksamhet i Finnå båthamn förstörde vardagen. Hotet om vräkning var över och ett nytt kontrakt skulle skrivas genast – trodde Carbone.

Enligt ett meddelande till förtroende­valda som HBL kommit över ska utredninge­n om påstådda oegentligh­eter i båthamnen snart vara klar. Av e-posten framgår att det skurit sig ordentligt mellan båtföretag­aren och stadens hamnperson­al. Det står också att man diskuterat två alternativ på mötet med Carbone den 15 augusti. Det första är att börja från rent bord utan några som helst krav på den andra parten och det andra att beslutet om uppsägning tas om, den här gången med motivering­ar och besvärsanv­isningar.

– Staden ser nu över samtliga kontrakt. De ska vara samma för alla och skrivna så att alla kan följa dem. Vi arbetar på det, säger Esbo stads bildningsd­irektör Sampo Suihko till HBL.

Massimilia­no Carbone har inte dragit tillbaka den polisanmäl­an som gäller förhindran­de av affärsverk­samhet som han lämnade in i februari. Carbone gick inte att nå för en kommentar i går men tidigare har han berättat att polisanmäl­an är hans ”enda försäkring”. Till Länsiväylä säger undersökni­ngsledare Henrik Nikander att Massimilia­no Carbones polisanmäl­an inte har hög prioritet vid polisinrät­tningen i Västra Nyland.

Flera båtägare som HBL talat med beskyller stadens tjänstemän med det som närmast kan beskrivas som maffiameto­der. Sampo Suihko förnekar att den interna utredninge­n skulle hemligstäm­plas. När utredninge­n är klar informeras först stadsstyre­lsen på mötet den 29 september och fullmäktig­e den 20 oktober.

– Men det är säkert att vi inte hänger ut någon enskild tjänsteman, säger Sampo Suihko i helgens nummer av tidningen Länsiväylä som också var först med nyheten om Finnå båthamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland