Hufvudstadsbladet

HIFK chanslöst i Hakametsä

Drygt 16 minuter in på period ett stod det 3–0 till Ilves. Från den chocken repade sig inte ett aningen trött HIFK. Ilves vann med 5–2.

- LIGAN HBL-FNB

– Ilves spelade inte på torsdagen medan vi hade en tuff match i benen. Ilves taktik bet bra. De åkte skridsko mycket bättre än vi och vi hängde inte med, säger HIFKtränar­en Antti Törmänen.

Gästerna fick en reducering före pausvilan men 4–1 i mittperiod­en släckte definitivt hoppet.

– Jag kollade redan på uppvärmnin­gen att deras kedja med Mustonen-Rautiainen­Hintz såg verkligt fräsch ut. Och de sänkte ju oss i första perioden. Vi försökte komma tillbaka, killarna skapade en del chanser men det räckte inte, säger Törmänen.

HIFK får samla sina led under den tio dagar långa landslagsp­ausen. Blues tog extra poäng Blues hade häng på tre poäng i Tavastehus men HPK kvitterade i slutminute­rna genom Marek Viedensky. Matchen gick till straffar där Kim Hirschovit­s avgjorde och säkrad en extra poäng åt Esbogänget.

Sport spelade ut TPS och vann med 5–1. Jokerit föll Trots ledning två gånger om tvingades Jokerit ge sig mot Sotji i KHL. Sotji vann hemmamatch­en med 3–2 efter straffar.

Den svenske forwarden André Petersson satte in den avgörande straffen för Sotji.

Jokerit var uppe i ledning två gånger i ordinarie tid, men båda gångerna kvitterade Sotji på mindre än 1,5 minut. Målskyttar för Jokerit var Juhamatti Aaltonen och Linus Omark.

Den sista matchen i Jokerits bortaturné på fyra matcher är mot storklubbe­n Dynamo Moskva i morgon. Jokerit är trea i västra zonen.

?? LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ?? PLATT FALL. En usel första period fällde HIFK i Tammerfors.
LEHTIKUVA/RONI REKOMAA PLATT FALL. En usel första period fällde HIFK i Tammerfors.