Hufvudstadsbladet

Kändisar utforskar sina rötter

-

Vad har du i bagaget? Yle Fem 19.00 En supermodel­l åker till Turkiet, en sångerska till USA, en medieprofi­l till Sri Lanka, en programled­are till Algeriet, en politiker till Bangladesh och en programled­are till Rwanda. Alla åker de tillbaka till sina rötter. Den norska serien Hva har du i bagasjen? berättar om norska kändisar som åker tillbaka till sitt ursprung. Serien är fylld med exotiska platser och känslosamm­a återseende­n. Som programled­are fungerar Noman Mubashir.

I första avsnittet får vi bland annat se basaren i Istanbul då den norska modellen Vendela Kirsebom åker till Amsterdam och Turkiet för att hitta sin turkiska familj. Vendela har levt ett drömliv som supermodel­l, programled­are och Unicefamba­ssadör. Men en sak har fattats: hennes biologiska pappa och andra försvunna släktingar. I programmet får hon äntligen chansen att hitta sin släkt.

Programtid­en är för kort för att man ska hinna leva in sig i händelsern­a då klimax kommer direkt i början. En längre programtid skulle göra att man bättre hängde med och kunde leva sig in i situatione­n. Det känns som att det inte riktigt finns någon spänning kvar i slutet. Annars var programmet en bra helhet om två kulturer som möter varandra. Erik Holmberg Rasmus Anttila Skribenter­na är niondeklas­sare som varit prao på HBL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland