Hufvudstadsbladet

Smalling fick van Gaal att se rött

Unitedträn­aren Louis van Gaal riktade skarp kritik mot Chris Smalling efter att City segrat i Manchester­derbyt mot ett decimerat motstånd.

- PREMIER LEAGUE

Det tionde målet av Sergio Agüero gav Manchester City segern över Manchester United med 1–0. City har nu vunnit över United fyra gånger i följd i Premier League. Det har hänt senast 1970.

United spelade mer än hälften av matchen med en man mindre på planen. Försvarssp­elaren Chris Smalling fick rött kort i den 39 minuten efter att ha dragit på sig två helt onödiga varningar.

– I ett derby måste man klara av att spela försiktigt. Hans andra gula kort är ett korkat kort, sade Unitedträn­aren Louis van Gaal till BBC.

van Gaal hade inför matchen poängterat för sina spelare att det var viktigt att se till att hålla laget fulltaligt hela matchen. Därför är det lätt att förstå hans irritation över att Smalling drog på sig ett rött kort redan före paus.

Citypresse­n gav utdelning i den 63 minuten när Agüero satte in bollen efter förarbete av YayaTouré och Gael Clichy.

United hade chans att kvittera men Citys målvakt Joe Hart var på alerten och tog Angel Di Marias skott medan Marouane Fellainis nick gick förbi målet.

Tack vare City-segern lever kampen om tätplatsen och titeln i högsta grad då avståndet mellan ledande Chelsea och främsta utmanaren City fortfarand­e är sex poäng.

Uniteds säsongstar­t har varit dyster och laget ligger stadigt parkerat i mitten av tabellen.

?? EPA/PETER POWELL ?? AVGÖRANDE UTVISNING. United tvingades spela majoritete­n av Manchester­derbyt med en man mindre på plan efter att Chris Smalling dragit på sig två gula kort.
EPA/PETER POWELL AVGÖRANDE UTVISNING. United tvingades spela majoritete­n av Manchester­derbyt med en man mindre på plan efter att Chris Smalling dragit på sig två gula kort.