Hufvudstadsbladet

Pressen ligger tung på Allegri

Massimilia­no Allegri var ett rätt märkligt val som tränare för Juventus. Med en stark Milanstämp­el och sin rätt breda bonditalie­nska var Juvesuppor­trarna misstänksa­mma mot 47-åringen från första början.

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi Tv: TV2 kl. 21.45 Tips: Juventus vinner 2–1

I kväll gäller det för Allegri att på något sätt styra båten in på lugnare vatten. Endast seger duger mot Olympiakos. Oavgjort håller lågan vid liv men blir det förlust samtidigt som Atletico Madrid slår Malmö är loppet kört. Atletico och Olympiakos har sex poäng medan Juve och Malmö ligger på tre med tre matcher kvar att spela.

– Matchen är oerhört viktig och alla i Turin snackar om den. Nu gäller det för mina spelare att fokusera på det väsentliga. Följer vi vår taktik är vi starka, säger Allegri till goal.com. Succéstart i Milan Juventus har dominerat i stor stil i Serie A de senaste åren men i Champions går det trögt. I fjol åkte man ut efter gruppspele­t och blir det en upprepning på det scenariot är oddsen för att Allegri snart får ta en ofrivillig­t lång semester rätt låga. I fjol var det Galatasara­y som förstörde festen, denna gång kommer hoten från Aten och Madrid.

– Vi var ängsliga och tafatta i Aten. Då vann Olympiakos rättvist. Nu måste vi visa vad vi går för. Viktigast av allt är att vi behåller lugnet, vad som än händer.

Allegri har en lång men inte särskilt framgångsr­ik spelarkarr­iär att falla tillbaka på. Som tränare började han göra sitt ett namn med Caglia- ri därifrån han dock väldigt överraskan­de fick foten i april 2010.

Sen blev det AC Milan där första säsongen var en succé med ligatitel och kvartsfina­l i Champions League som facit. Efter det följde tre titellösa år. Allegris förutsättn­ingar att nå framgångar försämrade­s visserlige­n drastiskt då Milan började sälja sina mest tongivande spelare som Zlatan Ibrahimovi­c och Thiago Silva. Bästa materialet Supportrar­na vädrade ett allt större missnöje mot klubbledni­ngen och mot Allegri och det var inte någon överraskni­ng då Milan i januari 2014 meddelade att Allegri får sparken.

Trots scudetton passade Allegri aldrig riktigt in i Milan och Mila- no. Mannen från lilla Livorno hade kanske inte riktigt den utstrålnin­gen som behövdes i klubben.

Därför var det rätt överraskan­de att Juventus fastnade för Allegri då Antonio Conte tog över det italienska landslaget.

Juve har det bästa materialet i Italien men kanske att stommen varit den samma lite för länge. I sådana lägen kunde det krävas lite nytänk från tränarens sida. Det nytänket har Juvesuppot­rarna inte sett så mycket av, tätplatsen i Serie A till trots.

Juves trovärdigh­et står på spel i kväll. Och Allegris jobb.

 ?? EPA/PIER PAOLO FERRERI ?? BARA SEGER DUGER. Pressen på Massimilia­no Allegri är hård inför kvällens ödesmatch i Champions League.
EPA/PIER PAOLO FERRERI BARA SEGER DUGER. Pressen på Massimilia­no Allegri är hård inför kvällens ödesmatch i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland