Hufvudstadsbladet

Den förlorade sonen återvänder

Det var i Ajax genombrott­et kom. 111 mål och 159 matcher senare flyttade han till Liverpool där han slog igenom som superstjär­na. I kväll återvänder Luis Suarez till Amsterdam Arena.

- CHAMPIONS LEAGUE Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

Barcelona har inte imponerat på sistone och en mera lämplig tidpunkt att möta den katalanska jätteklubb­en får inte Ajax. Men även om Barcelona kommer till Amsterdam med två raka förluster i La Liga bakom sig råder ingen tvekan om vilken klubb som bär favoritska­pet. Barcelona är bättre i alla lagdelar men visst finns en liten chans till en skräll på hemmaplan.

Ajax är sin stil troget, också nere på Camp Nou försökte laget spela boll i stället för att köra igelkottsf­örsvar. Hemma på Amsterdam Arena förpliktar historien och publiken kräver att Ajax ska spela som Ajax brukar. Det betyder kortpassni­ngsspel, mycket löpningar, genombrott­sförsök och då de tre grundstena­rna fungerar är Ajax ett njutbart lag att skåda.

Avigsidan är att Ajax spelar med oerhört små marginaler, marginaler som Barcelona väldigt gärna utnyttjar till att vinna boll och hugga då hemmalaget­s led inte är samlade.

En extra krydda i kvällens soppa kommer alltså från Uruguay i form av Luis Suarez. Efter ännu en bitskandal under VM missade anfallsstj­ärnan som bekant de inledan-

”Mot Celta Vigo var han (Suarez) med och skrev ett stycke negativ historia då han spelade 90 minuter i det Barcelona som förlorade mot Celta på Camp Nou för första gången på 73 år.”

de månaderna med sin nya klubb då han var avstängd. Nu har han två matcher under bältet, facit noll mål och två förluster. Mot Real Madrid var han visserlige­n inblandad i Barcas enda mål men annars var han inte riktigt på samma våglängd som lagkamrate­rna. Mot Celta Vigo var han med och skrev ett stycke negativ historia då han spelade 90 minuter i det Barcelona som förlorade mot Celta på Camp Nou för första gången på 73 år.

Inledning i Barca har alltså inte varit den bästa. Det kan ta en liten stund för Suarez att bli varm i kläderna. I kväll ställs han mot bland andra Niklas Moisander som än en gång omges av transferry­kten som skulle ta honom bort från Ajax i januari.

Själv har landslagsk­apten Moisander sagt att La Liga vore en dröm. ”Nollar” han Suarez blir den drömmen aningen mer verklighet­strogen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LLUIS GENE ?? MÅL I KVÄLL? Hittills har Luis Suarez krut varit blött i Barcelona.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LLUIS GENE MÅL I KVÄLL? Hittills har Luis Suarez krut varit blött i Barcelona.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland