Hufvudstadsbladet

Nieminen njuter av tennisen

Jarkko Nieminen har inga planer på att lägga av ännu. Han njuter fortfarand­e av tennisen.

- HBL-FNB

– Just nu finns det så många saker på plussidan. Det är mitt eget val, om jag skulle vilja vara mer hemma så skulle jag inte längre kunna spela tennis, säger Finlands bästa tennisspel­are genom tiderna.

– När det kommer fler grejer på minussidan, då lönar det sig att sluta.

Säsongen är elva månader lång. Men spelet ger Jarkko Nieminen så mycket att det känns som att det är värt mödan.

– Jag har alltid kunnat förverklig­a mig själv via tennisen, fått känna tennisens råhet och uppleva hur det känns att utmana världstopp­en. Kanske det inte känns så meningsful­lt sedan när jag inte mer platsar i hårda tävlingar, säger han.

– Klart att tanken på att sluta ibland dyker upp i sinnet. Men jag kan fatta beslut efter hur jag känner mig. Ingen tvingar mig att sluta.

Ett tennisprof­fs reser mycket. Nieminens inställnin­g till resandet har förändrats längs med åren.

– Vissa grejer, som säkerhetsk­ontroller och att hänga på flygplatse­r känns nu kanske tråkigare. Å andra sidan har jag med åldern lämnat hotellet oftare och sett mig om- kring där jag befunnit mig, säger Nieminen. Färre stora segrar Säsongen 2014 blev bra och balanserad för Nieminens del. Han fick vara frisk och kunde spela i alla tävlingar han skrivit in i sin kalender. På världsrank­ningen finns han på plats 67.

– Jag hade färre riktigt dåliga matcher jämfört med ti- digare år men kanske också färre riktigt stora segrar. Det skulle behövas mer toppar i form av finaler och segrar, säger Nieminen som i oktober sade upp sitt fleråriga samarbete med tränaren Jan de Witt.

– För ett och ett halvt år sedan spelade jag den bästa tennisen i min karriär. Så kändes det också i år men det lyfte inte riktigt.

 ?? LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ?? HEL SÄSONG. Jarkko Nieminen avslutar säsongen med ATP-utmanartur­neringen i Helsingfor­s nästa vecka.
LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N HEL SÄSONG. Jarkko Nieminen avslutar säsongen med ATP-utmanartur­neringen i Helsingfor­s nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland