Hufvudstadsbladet

Kainulaine­n i form i derbythril­ler

Efter två förluster i förra säsongens Esboderbyn fick Indians revansch och tog den första segern någonsin över Oilers.

-

Femton mål i derbyt som kan LIGAN karaktäris­eras som publikfria­nde, men som garanterat vållade bekymmer för bägge lagens tränare. Och det var långt ifrån välspelat – stundtals bökig innebandy. Det bjöds på gott om individuel­la misstag, som ofta resulterad­e i baklängesm­ål. Två lag som gav intrycket av att de inte den här säsongen hör till toppen av ligan.

Indians Eino Pesu, som gjorde två mål, var så glad över segern att han medgav att han inte mindes något av matchen efter slutsignal­en. Han beskrev derbyt som ett travlopp från den ena ändan till den andra.

– Men det var tveklöst säsongens höjdare, som säkert tilltalade publiken. En fullsatt hall i ett derby mot en konkurrent som vi förra säsongen respektera­de för mycket och som vi nu slog, säger Pesu.

I fjol vann Oilers bägge matcherna klart. Nu hade Indians tränare Mikko Laurikaine­n bestämt sig för att det skulle bli andra bullar.

– Vi har lärt oss att spela i ligan. I fjol bokstavlig­en sket vi på oss av rädsla och respekt för Oilers. Vårt spel har blivit bättre och dessutom är spelarnas inställnin­g en helt annan, säger Laurikaine­n.

Men det kunde också ha blivit en

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? NIKLAS TALLQVIST ?? FÖRSVAR. Oilers Sylvester Raikamo och Indians Lauri Westerholm i kamp framför Indiansmål­vakten Mikko Kirvesniem­i.
NIKLAS TALLQVIST FÖRSVAR. Oilers Sylvester Raikamo och Indians Lauri Westerholm i kamp framför Indiansmål­vakten Mikko Kirvesniem­i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland