Hufvudstadsbladet

Dags för revansch för lejonen

- Filip Saxén 029 080 1372, filip.saxen@hbl.fi, Twitter: @FilipSaxen

svenska eller engelska. Men han har övat på sin svenska under hösten och har ett löfte för framtiden.

– Då vi träffas här om ett år om jag är uttagen till landslaget gör vi intervjun på svenska.

Leendet sprider sig över hela hans ansikte efter att han sagt det innan han fortsätter berätta om sin vardag i Luleå.

– Jag brukar nog köra med en hel del skämt också i Sverige. Det är viktigt att försöka hålla humöret på topp då det går tungt på isen. Jag försöker bidra med positiv energi. Jag är mig själv och gör allt på mitt eget positiva sätt. Då tror jag alla har det bäst. Beakanta tranare I landslaget återförena­s han med många bekanta spelare. Från guldlaget 2011 har han Petteri Wirtanen och Mikko Kousa på planen och dessutom är färska lejonträna­ren Kari Jalonen bakom bänken tillsamman­s med IFK:s före detta lagkapten och ikon Ville Peltonen.

– Det är skönt med Kojo som bekant tränare. Jag vet vad jag kan förvänta mig av honom och han vet vad han får av mig. Jag behöver inte fundera alltför mycket på vilken roll det är tänkt att jag ska ha, säger Petrell.

– Det hjälper att ha bekanta ansikten runt sig då man kommer till laget och vi har många bra minnen tillsamman­s. Fast det har väl rätt många med Jalonen. Han har ju vunnit en hel del.

Att Peltonen tagit steget från spelare till tränare ser Petrell som en naturlig sak.

– Han hade ju en ledande roll redan i IFK och var något slags halvtränar­e redan då. Alla såg upp till honom och han är en stor auktoritet som spelarna lyssnar till.

Petrell spelade inte i premiärmat­chen mot Tjeckien men i dag är han med då lejonen möter Ryssland. Petrell spelar tillsamman­s med Wirtanen och Harri Pesonen och lovar att vara sig själv på planen, ge allt för laget och klämma till en och annan motståndar­e.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland