Hufvudstadsbladet

Mixu tror inte på målkungen

Det fanns en fråga som var intressant då Mixu Paatelaine­n tog ut truppen till ödesmatche­n mot Ungern om sex dagar. Berat Sadik? Eero Markkanen? Eller båda? Svaret blev det gamla vanliga.

- EM-KVALET Jonas von Wendt 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi Ungern–Finland den 14 november kl. 21.45 i Budapest.

– Eero är mer fysisk, han springer mera på djupet, han kan orsaka mera kaos med sin fysik, löd tränare Paatelaine­ns analys på varför Markkanen finns med i truppen och inte Sadik.

Överraskan­de var det inte. Paatelaine­n gav redan i veckan i en intervju i HS en fingervisn­ing om att Sadik fortsättni­ngsvis finns på reservlist­an.

– I luftrummet är de ungefär lika bra, och båda kan ta emot bollar och fördela dem vidare. Sadik kanske är aningen mera teknisk men Eero är snabbare och har den där förmågan att riktigt röra om i motståndar­elägret. Markkanen skadefri Markkanen har haft lite känningar i knäet och delvis därför inte spelat i Real Madrid Castillas två senaste matcher. Men enligt Paatelaine­n är det inget större fel på anfallsbjä­ssens knä.

– Det är en liten muskelskad­a. Det är ingenting som är sönder i knäet, inget mekaniskt.

Teemu Tainio finns med i truppen och som vanligt är det bara HJK-spelare från den inhemska ligan som får rum. Med undantag för FC Lahti-målvakten Henrik Moisander som spelar tredje fiol. Ring avstängd Tainio missade HJK:s historiska seger mot Torino men är enligt Paatelaine­n i skick.

– Han har haft lite känningar i ena höftböjare­n men han är tillgängli­g nästa vecka.

Tainio ska vara med i truppen, däremot kan Sebastian Sorsa och i synnerhet Veli Lampi ifrågasätt­as. Den sistnämnda har inte direkt rosat marknaden i Klubi.

Alexander Ring saknas efter sina två idiotiska gula kort mot Rumänien senast. Två kort som alltjämt grämer Paatelaine­n något oerhört.

– Med elva man på plan i 90 minuter är jag helt övertygad om att resultatet blivit ett helt annat, säger Paatelaine­n.

 ?? LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? VÄLJER MARKKANEN. Berat Sadik har visat fin målform, men i Mixu Paatelaine­ns ögon är Eero Markkanen ett bättre alternativ.
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO VÄLJER MARKKANEN. Berat Sadik har visat fin målform, men i Mixu Paatelaine­ns ögon är Eero Markkanen ett bättre alternativ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland