Hufvudstadsbladet

Det finns också något som heter dagsform

- Paatelaine­n har en poäng i att Markkanen är ett fysiskt hot och en maktfaktor i luftrummet. Men då ska han användas rätt. Mot Rumänien tvingades han endast springa på mer eller mindre hopplösa bollar i djupled. Det är inte Markkanens främsta styrka även o

Mixu Paatelaine­n, om någon, borde veta att det här med dagsform och självförtr­oende är väldigt viktigt. I synnerhet för en anfallare som lever av mål, mål som bygger upp självförtr­oendet. Paatelaine­n, med långt över 100 mål på de brittiska planerna, torde veta detta.

Berat Sadik är het, har varit det hela hösten och gör regelbunde­t mål. Eero Markkanen har haft li- te ont i knäet, inte spelat i de två senaste matcherna i spanska division 2 och totalt noterats för en fullträff under hösten. Mot den bakgrunden är det aningen märkligt att Paatelaine­n så blint litar på Markkanen.

– Eero har varit med oss ett tag nu och börjar förstå vår taktik och vårt spelsätt, säger Paatelaine­n.

Resonemang­et går kanske att köpa men samtidigt är det ju lite svårt för Sadik att lära sig landslaget­s taktik om han aldrig får chansen.

Så ska ju gudarna veta att också Sadik har sina brister. Många gånger har man rivit sig lite skalligare då man följt med hans förehavand­en på de gröna planerna. Men formen är god och i detta slag borde han vara med.

Skulle inte alls vara fel att ha båda två i laget. Tänk er att slänga in duon med halvtimmen kvar om Finland ligger under med 0–1 i Budapest och börja slå långbollar. Med två storväxta bollmottag­are finns alltid chansen. Långbollar är kanske inte alltid estetiskt tilltaland­e men med två tunga pjäser kunde det enkla bli det geniala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland