Hufvudstadsbladet

Sippus ledde klart från start

- CHRISTOFFE­R THOMASFOLK

Det blev aldrig spännande i damernas 10 kilometer fristil. Vörå IF:s Marie Sippus tog kommandot direkt från start och besegrade tvåan Josefin Sandvik med över minut.

- Banan passar mig inte alls. Jag vill ha en bana som går upp och ner där man inte behöver staka hela tiden. Med tanke på det kom guldet som en överraskni­ng, säger Marie Sippus som vann damernas 10 kilometer fristil i FSS-mästerskap­en på tiden 28.44. Vad betyder en seger i FSSM?

– Det är jätterolig­t att få vinna och det visar också att jag är en bra skidåkare, säger hon.

Konkurrens­en var inte den bästa eftersom bland andra Andrea Julin och Maria Grundvall saknades. Men det brydde sig inte Sippus om.

– Ja, det var ett visst bortfall från startfälte­t men huvudsaken var att jag vann. Jag hade bra koll på läget och fick informatio­n av min mamma och syster i spåret.

Klar marginal Sippus var över en minut före IF Brahes Josefin Sandvik medan bronset gick till IF Femmans Jennifer Antell.

– Det var fruktansvä­rt tungt och det handlade om kamp från början till slut. Jag har tävlat nästan varje helg sedan december och det sliter på kroppen som inte samarbeta- de alls. Det var också ställvis mjukt i spåret och det bidrog till att jag fick spänna mig hela tiden.

– Jag tänkte avbryta på andra varvet, men jag har som princip att inte göra det. Och det räckte också till medalj och jag är nöjd med silver, säger Sandvik.

 ?? CHRISTOFFE­R THOMASFOLK
FOTO: ?? DAMETTA. Vörå IF:s Marie Sippus tog hem segern på damernas 10 kilometer fristil i FSS-mästerskap­en i Vörå i går. Hon ledde från början till slut och besegrade tvåan Josefin Sandvik med över en minut.
CHRISTOFFE­R THOMASFOLK FOTO: DAMETTA. Vörå IF:s Marie Sippus tog hem segern på damernas 10 kilometer fristil i FSS-mästerskap­en i Vörå i går. Hon ledde från början till slut och besegrade tvåan Josefin Sandvik med över en minut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland